Hoeksche Waard zet zich in tegen kanker

|3 juli en 5 tm 8 september| Op het Recreatieoord Binnenmaas wordt in het weekend van 5 september 2020 voor de eerste keer in de Hoeksche Waard de SamenLoop voor Hoop georganiseerd. Een indrukwekkend evenement dat in het teken staat van hoop, eerbetuiging en steun voor iedereen die met kanker te maken heeft (gehad). Gedurende 24 uur wandelen deelnemers in teams over een speciaal uitgezet parcours om zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Daar omheen vinden er allerlei activiteiten plaats. Het evenement is inmiddels in Nederland uitgegroeid tot een groot en bekend evenement, echter in de Hoeksche Waard is dit nog niet het geval, maar hier zal vanaf volgend jaar zeker verandering in komen. SamenLoop voor Hoop Hoeksche Waard is een initiatief van Susanne van den Ende, die hard op zoek is naar mensen die willen helpen bij de organisatie. Susanne: “We willen er graag een groot succes van maken en de Hoeksche Waard op deze mooie manier echt op de kaart zetten. Maar daar hebben we wel hulp bij nodig. De organisatie bestaat uit verschillende teams. We zoeken bijvoorbeeld commissieleden voor de teamwerving, logistiek, communicatie, survivors ((ex-)kankerpatiënten), financiën, amusement, ceremonies en eventueel voor een KinderLoop. Die moeten er wekelijks wel aardig wat tijd voor vrijmaken. Maar het geeft ook veel voldoening om met zoiets moois bezig te zijn. We hebben al een aantal commissieleden en een bestuur, maar hebben helaas nog niet voldoende mensen om alle commissies welke nodig zijn te vullen. We hopen dan ook op veel aanmeldingen om hierna snel een enthousiast team te kunnen samenstellen!” Op woensdag 3 juli aanstaande wordt er een inloopavond georganiseerd in de kantine van Honk- en softbalbalvereniging ‘Blue Hitters’ te Maasdam welke start om 19:30 uur. Op deze avond zal er uitgelegd worden wat de SamenLoop voor Hoop is, voor welke commissies er nog vrijwilligers nodig zijn, en wat de taken zijn van deze commssieleden. Voor meer info over de Samenloop voor Hoop: www.samenloopvoorhoop.nl, Mensen die willen helpen bij de organisatie kunnen contact opnemen met Susanne via samenloopvoorhoophw@gmail.com of 06-4852980