Handhaven extra ritten ov Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee kost half miljoen euro

Om extra ritten in onder meer het scholierenvervoer in de Hoeksche Waard en op Goeree-Overflakkee te behouden, moet de provincie Zuid-Holland komend jaar in de buidel tasten. Het gaat om een bedrag van ongeveer een half miljoen euro per jaar.

Connexxion verzorgt sinds 2017 het openbaar vervoer in de Hoeksche Waard en op Goeree-Overflakkee. De dienstregeling bleek destijds niet dekkend genoeg voor onder meer scholieren. De provincie en de vervoerder besloten toen tijdelijk extra ritten in te kopen, om zo de problemen op te lossen.

Bij het ingaan van de nieuwe dienstregeling, eind 2019, komen deze extra ritten in principe te vervallen. Als de provincie deze ritten wel in zijn geheel of gedeeltelijk wil behouden, hangt daar een prijskaartje aan. Dat varieert van zo’n 370 duizend euro tot ruim 520 duizend euro per jaar.

Vervoerder Connexxion heeft onderzoek gedaan welke lijnen eventueel wel zouden kunnen vervallen en heeft hierover de provincie Zuid-Holland geadviseerd. Zo zou het op bepaalde ritten dermate rustig zijn, dat extra rit overbodig zijn.

Floor Vermeulen, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland, geeft aan dat een besluit hierover volgende week genomen moet worden. “Anders zullen de vervoerders niet meer in staat zijn om de maatregelen nog in de dienstregeling van 2020 door te voeren.”

Bron: RTV Rijnmond