Flower Power-jaar in de spotlight

In aflevering 32 van Het Radio Hitarchief gaan we terug naar de maanden januari en oktober van het jaar 1967.

Op 1 januari wordt het sportprogramma Langs de Lijn voor het eerst uitgezonden op de Nederlandse radio en op 10 januari wordt het huwelijk voltrokken tussen prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven.
Op 23 oktober komen bij een ongeluk met het binnenvaartschip Eljaco 350 vaten van het zeer giftige parathion op de bodem van de Maas te liggen. De dreiging is zo groot dat het drinkwaterbedrijf besluit om geen water meer uit de rivier te pompen. Later blijkt dat alle parathionvaten nog intact zijn.

In diezelfde maand staat Keith West met het nummer Excerpt From A Teenage Opera in de Top 40.
Hij stond 12 weken in de lijst met als hoogste positie nummer 1.