Echtpaar Kers uit Oud-Beijerland 65 jaar getrouwd

Op maandag 3 juni was het exact 65 jaar geleden dat de inmiddels 89-jarige de heer Gerrit Kers  en zijn 86-jarige echtgenote mevrouw Adri Kers-Noordijk in het huwelijksbootje zijn gestapt. Meneer en mevrouw Kers zijn allebei geboren en getogen in Brabant en kennen elkaar al vanaf de schoolbanken. Pas tijdens een veel latere ontmoeting  (in 1948 verhuisde de mevrouw Kers met haar ouders naar Oud-Beijerland) sloeg de vonk over en sindsdien zijn ze al een ‘mensenleven’ bij elkaar.

Samen kreeg het echtpaar 2 kinderen en hebben intussen 2 kleinkinderen. De heer Kers is begonnen als landarbeider maar heeft daarna tot aan zijn vervroegd pensioen gewerkt bij Van Neerbos in Oud-Beijerland (later in Vlaardingen). Mevrouw Kers heeft in de huishouding gewerkt en altijd goed gezorgd voor het gezin.

Tot 4 jaar geleden deed mevrouw Kers nog wekelijks aan gymnastiek maar tegenwoordig fietsen ze samen nog graag een rondje en hopen ze nog lang zelfstandig te kunnen blijven wonen. Locoburgemeester Paul Boogaard heeft het echtpaar bezocht namens het gemeentebestuur en onder overhandiging van bloemen de felicitaties overgebracht.