Directeur Museum Hoeksche Waard stopt per 1 oktober

Belle van den Berg, directeur van Museum Hoeksche Waard sinds 2011, legt per 1 oktober 2019 haar functie neer. Zij stopt bij het museum omdat zij besloten heeft tot een koerswijziging in haar loopbaan en ze na de zomer zal starten met een studie Architectuur. “Ik zal het museum erg missen en ben de vrijwilligers en het bestuur zeer dankbaar voor een mooie tijd en alles wat we samen bereikt hebben”. Toen Belle aantrad als directeur was het museum sinds enige tijd begonnen aan een cruciale fase in haar bestaan: de restauraties van de twee museumpanden, beide Rijksmonumenten. Onder haar leiding zijn de panden na restauratie heringericht en heropend en is de vrijwilligersorganisatie flink gegroeid. Het museum is sinds 2017 Erkend Museum en mag daarom de Museumkaart accepteren. Mede daardoor zijn de bezoekersaantallen de afgelopen jaren toegenomen. Het bestuur hoopt de vacature voor directeur zo spoedig mogelijk in te vullen met een goede kandidaat en is begonnen aan de wervingsprocedure.