Boek ‘In de voetsporen van Zwarte Veder’ dingt mee naar Jan Wolkers Prijs

Sinds 2013 wordt jaarlijks de Jan Wolkers Prijs uitgereikt aan een schrijver van het beste Nederlandse natuurboek. 
De prijs is genoemd naar de bekende beeldhouwer, schrijver en natuurliefhebber Jan Wolkers (1925-2007). 
De Jan Wolkers Prijs is ingesteld door het Wereld Natuur Fonds, het VARA radioprogramma ‘Vroege Vogels’ 
en de Volkskrant. Dit jaar dingt er opnieuw een Hoeksche Waards boek mee naar de prijs. Nadat eerder (2015) het eerste boek wat Arie Pieters schreef over de dagelijkse belevenissen van een kraaienpaar 
(‘A life in black & white’) en in 2018 ‘Onder vaders vleugels’ al in de race waren voor deze landelijke prijs, is nu
‘In de voetsporen van Zwarte Veder’ één van de natuurboeken die mee gaat dingen naar de Jan Wolkers Prijs 2019. 
‘In de voetsporen van Zwarte Veder’ is alweer het zesde boek over het ‘s-Gravendeelse kraaienechtpaar en hun nakomelingen. 
Inmiddels volgt de auteur het gevleugelde duo (en als er jongen zijn uiteraard ook die), al ruim vijf jaar. ‘Het blijft spannend en erg leuk om weer met een boek mee te dingen naar een landelijke prijs, maar belangrijker is wat mij betreft dat mensen met andere ogen leren kijken naar deze unieke vogels, die volgens recente onderzoeken minstens zo slim zijn als mensapen. 
Maar er is veel meer wat deze vogels zo bijzonder maakt’, aldus Arie Pieters. ‘Juist in een land waar niet heel veel natuur meer is, maar dat wel een grote culturele traditie en verbondenheid heeft met de natuur is behoefte aan gepassioneerde, groene boeken. De naam ‘Jan Wolkers Prijs’ geeft bovendien aan dat humor en wat dwarsigheid kunnen meewegen in de beoordeling’, aldus de omschrijving van de initiatiefnemers van de prijs. 
Het aanbod voor de Jan Wolkers Prijs is altijd divers en kan uiteenlopen van een encyclopedie tot kinderboeken, van 
poëzie tot historie en van roman tot veldgids. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 5.000 euro en een originele tekening van de winnaar. Bij een uiteindelijke selectie, later dit jaar, blijven van de genomineerde boeken er vijf over, waaruit de winnaar zal worden gekozen. ‘In de voetsporen van Zwarte Veder’ is te bestellen via elke boekhandel in Nederland en verder o.a. via Mijnbestseller.nl. In de regio is het onder meer verkrijgbaar via ‘Bij Arie lees, schrijf & kadoshop’ en Bruna van der Hoek.