ZVS organiseert waterpoloclinic voor kinderen van de BSO

De week van maandag 13 mei t/m vrijdag 17 mei 2019 stond in het kader van de ‘Be your best week’. Tijdens deze themaweek besteedden kinderdagverblijven en BSO’s in ‘s-Gravendeel en Puttershoek aandacht aan een gezonde leefstijl en een gezond gewicht onder kinderen. Iedere dag stond hierbij een ander gezondheidsthema centraal. Wethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat gaf hiervoor maandag samen met de sportieve mascotte Billie de Bever het startsein bij COKD aan het Zomerplein 16 in Puttershoek. Gedurende de ‘Be your best week’ stond elke dag een ander gezondheidsthema centraal. Deze thema’s waren ‘water drinken’, ‘groenten en fruit’, ‘tussendoortjes’ en ‘bewegen’. Alle deelnemende organisaties gaven op hun eigen manier invulling aan deze thema’s.

Tijdens de sportmiddag in Sporthal De Schenkel en Zwembad De Wellen organiseerde Zwem- en Waterpolovereniging ZVS op woensdagmiddag 15 mei 2019 een waterpoloclinic voor de kinderen van de BSO (Buitenschoolse opvang) in ’s-Gravendeel en Puttershoek. Voor deze clinic hadden vijfentwintig kinderen zich aangemeld.

Om 13.15 uur mochten kinderen zich omkleden waarbij een aantal toch wel zenuwachtig was omdat niet bekend was wat te verwachten van de clinic. Na uitleg over de opzet van de clinic werd de grote groep in tweeën gesplitst waarbij de eerste groep de clinic kreeg en de tweede vrij mocht gaan zwemmen. Na een half uur werden de groepen gewisseld.

Gedurende de clinic moesten alle kinderen een waterpolo-cap dragen en dit was voor enkelen wel wennen. Hierna werd de eerste groep weer in twee teams opgesplitst en ging iedereen in het water om onder leiding van ervaren waterpolospelers (René Pagels, Marco van Antwerpen en Inge van Helfteren) en enkele jeugdspelers (Caden Groenenberg, Amber van Son en Jelle van Antwerpen) allerlei bal- en speloefeningen te doen. De clinic werd afgesloten met een wedstrijdje tussen beide teams waarbij er toch wel een aantal fanatieke spelertjes waren te ontdekken.

Later op de middag hoorde ik van de aanwezige leiding van de BSO dat voor de meeste kinderen de tijd van de clinic toch echt te kort was en deze hadden graag nog even doorgegaan, maar helaas liet het programma dit niet toe. Na afloop kregen alle deelnemende kinderen ook nog een zwemtas (met inhoud) van de vereniging mee als herinnering.

Dat deze clinic een succes is geworden is mede te danken aan de enthousiaste vrijwilligers die op een leuke en spontane manier de kinderen bezig wisten te houden en ze wat bij te brengen van het waterpolospelletje. Dit evenement is zeker voor herhaling vatbaar.