Sleutels nieuwe seniorenwoningen Westmaas uitgereikt

Een feestelijke dag afgelopen maandag 27 mei voor de bewoners van de nieuwe seniorenwoningen in Westmaas. Uit handen van Anne Zuidam van HW Wonen ontvingen zij de sleutels voor hun woning. Deze nieuwe huurwoningen voor senioren zijn een onderdeel van het project Koetsveld.

Naast de sleutels kregen de nieuwe bewoners van HW Wonen ook allemaal een fraai en kleurrijk boeket bloemen. Het was voor de vroegere buren van de oude seniorenwoningen, enkele straten verder in het dorp een plezierig weerzien, omdat zij nu opnieuw elkaars buren zullen worden. De levensloop bestendige huurwoningen zijn voor HW Wonen ontwikkeld door Prohuis. Het gehele project Koetsveld bestaat uit 19 nieuwe woningen. Samen met 15 koopwoningen zijn de vier huurwoningen verrezen op een fraaie locatie in het centrum van Westmaas. De nieuwbouw vond plaats op een voormalige schoollocatie.
Met de verschillende typen woningen geeft het project nieuw elan aan Westmaas. De klassieke architectuur is in harmonie met de karakteristieke omgeving. Voor de realisering ‘tekende’ Van Mierlo Bouwmaatschappij. De vier aaneengeschakelde woningen zijn ruim van opzet en voldoen aan alle eisen die het tegenwoordige woongemak vergroten. Zo zijn ze uiteraard levensloop bestendig. De eerste paal van het project Koetsveld ging een klein jaar geleden de grond in. De nieuwe bewoners waren eerst woonachtig in verouderde seniorenwoningen, die zo’n zestig jaar geleden waren gebouwd en die eigenlijk niet meer voldoen aan de huidige wooneisen. Deze woningen zullen in de toekomst worden vervangen door nieuwe.

Structureel rekening houden met vergrijzing

Net als de rest van Nederland krijgt ook de Hoeksche Waard in de toekomst te maken met een toenemende vergrijzing. HW Wonen is al sinds enkele jaren bezig om daar met haar nieuwbouwprojecten structureel rekening mee te houden. In de jaren tussen 2015 en 2019 verrezen daarom eerder al levensloop bestendige huurwoningen in ondermeer Strijen, Maasdam, Klaaswaal en Oud-Beijerland.

Het feit dat de woningen levensloop bestendig zijn is uiteraard ingegeven door het feit dat veel ouderen tegenwoordig langer thuis blijven wonen. Iets wat ook door de overheid werd gestimuleerd. Ook de toekomstige huurwoningen voor senioren, die door HW Wonen worden gerealiseerd zullen levensloop bestendig zijn.