Rijsoord – SHO

De laatste sluiproute die er voor SHO nog restte richting het kampioenschap bleek uiteindelijk dood te lopen in de Rijsoordse Vlasstraat. De bewoners van het Kraaiennest waren met 2-1 SHO de baas en hebben daardoor een prima uitzicht om na één jaar terug te keren naar de hoofdklasse terwijl de Beijerlanders als derde lijken te gaan finishen. In de uitwedstrijd tegen Rijsoord heeft SHO het per definitie moeilijk. In de afgelopen vijf jaar bleef SHO driemaal met lege handen als gast van de Kraaien.
Meteen vanaf de aftrap forceerde Khalid Rahli een hoekschop die hij zelf nam maar niks opleverde. Het bleek een slecht voorteken want al na vijf minuten kwamen de gastheren op voorsprong. Romain van Bruggen wist een vrije trap keurig met zijn hoofd te verlengen waardoor de bal in de verre hoek van het doel verdween: 1-0. Daarmee zat Rijsoord bepaald nog niet in een comfortabele zetel want SHO trok meer en meer het initiatief naar zich toe. Veel kansen leverde het vooralsnog niet op. Angel Queijo zag een schot uiteenspatten op de paal en Gio Breevaart kopte in handen van Ozrak. Achterin moesten de Beijerlanders uiterst attent blijven bij de snelle counters via ondermeer Rahli en Zaalman.

Kort voor de pauze kwam SHO op gelijke hoogte. Een hoekschop werd door Ozrak moeizaam gered. De nieuwe corner vanaf de andere kant kwam bij Kevin Angel Queijo die vanaf de rand zestien fraai binnenschoot: 1-1.
In de rust was al duidelijk dat met een 0-5 voorsprong voor Kloetinge bij Deltasport de titel pas volgende week zou worden vergeven. SHO kwam met  één wissel de kleedkamer uit. De lichtgeblesseerde Jeroen Kokje mocht gaan douchen en voor hem kwam Jasper Huisman. Daarmee stapte trainer Sander Fakkel min of meer over op alles of niets.

Het leverde een kort Beijerlands offensief op, maar met achterin bij SHO één op één nam de Rijsoordse dreiging meer en meer toe. Een kopbal verdween maar net voorlangs het doel van Peter Konings. De sluitpost moest kort daarna worden opgelapt na een botsing met Mike van Gool. En bij een clash met de afzwaaiende spits trek je al gauw aan het kortste eind, maar Konings kon toch verder. Van weerskanten bleef de jacht op de winst volop open. Ricky Bokhoven had een afzwaaier die in de ballenvanger eindigde en Peter Konings een uitermate knappe redding op een inzet van dichtbij van invaller Gerritse. Vervolgens een dubbele wissel bij SHO. Danny Kerpel en Ricky Bokhoven gingen er ook (licht)geblesseerd vanaf en werden vervangen door Wilshon Lima en Geert Bakker. Terwijl de klok op het scorebord al een tijdje op tilt was geslagen kwam Rijsoord weer op voorsprong. De naar SC Feyenoord vertrekkende Khalid Rahli was te snel voor de SHO afweer waarna zijn voorzet door Zaalman ook al fraai werd verzilverd: 2-1. SHO gooide daarna nog alles in de strijd om nog minimaal op gelijke hoogte te komen maar de hoge ballen waren vrijwel allemaal een prooi voor Ozrak. Aanvoerder Bob Vermunt was bijna succesvol maar zijn inzet werd uit de doelmond weggerost.
Door de nederlaag -de derde op rij- is de titel voor SHO uit het zicht verdwenen en kan Sander Fakkel zijn troepen gaan voorbereiden op de nacompetitie.

Twee wedstrijden schotloosheid tegen SV Poortugaal en Kloetinge en wat tegenslag met de arbitrage in die wedstrijden, de strafschop in de wedstrijd tegen Poortugaal bleek een 100% schwalbe en rood voor Danny Kerpel dus onterecht en het doelpunt van Kloetinge had wegens hands niet mogen worden toegekend, heeft SHO uiteindelijk opgebroken in de titelrace. Rijsoord heeft nu aan een puntendeling tegen Kloetinge voldoende om de titel binnen te halen en mocht het team van Steef Buijs nog een ruime overwinning op het Wesselopark weten weg te halen en SHO geeft het gedegradeerde De Meeuwen nog een ruime afstraffing dan is de tweede plaats op de ranglijst nog bereikbaar voor de wit/zwarten. Maar ook finishen als derde is iets wat vooraf door weinigen binnen SHO voor mogelijk werd geacht.

Opstelling SHO:
Peter Konings; Jeroen Kokje, Dennis Groosjohan, Danny Kerpel, Bob Bison; Ingmar van Bruggen, Rowdy Rijsdijk, Giovanni Breevaart; Ricky Bokhoven, Bob Vermunt, Kevin Angel Queijo.

Wissels:
46’ Jasper Huisman voor Jeroen Kokje
63’ Geert Bakker voor Ricky Bokhoven
63’ Wilshon Lima voor Danny Kerpel

Kaarten:
Scheidsrechter Bas de Haan, hij floot ook De Meeuwen – SHO, had geel voor Bob Bison, Rowdy Rijsdijk en Giovanni Breevaart van SHO en Melvin Zaalman en Ard Hartman van Rijsoord.

25-05-2019 SHO – De Meeuwen
SHO sluit zaterdag de reguliere competitie af met de thuiswedstrtijd tegen De Meeuwen. De ploeg uit Zoutelande is als kampioen van de tweede klasse enthousiast het avontuur een tree hoger aangegaan maar heeft het uiteindelijk niet weten te redden. Op eigen veld wisten zij het een aantal ploegen, waaronder SHO, knap lastig te maken. Maar buiten de eigen badplaats was er slechts een gelijkspel bij BVCB.
Aanvang 14.30 uur.

Balsponsor
De wedstrijdbal voor de wedstrijd SHO – De Meeuwen is door TeleCom Hoeksche Waard uit Oud-Beijerland beschikbaar gesteld. Waarvoor onze dank.

Sponsors van de week
Quadraat Grafimedia BV – Oud-Beijerland en
Supporters Vereniging ”Steeds Hooger”.
zijn bij de wedstrijd sponsor van de week.

Nacompetitie
Wat staat SHO te wachten bj het begin van de nacompetitie?
Als SHO als tweede eindigt, dus voor Kloetinge, is SHO de hoogst eindigende periodekampioen. Op zaterdag 1 juni is SHO dan vrij en wacht op zaterdag 8 juni een thuiswedstrijd tegen de nummer dertien van de Hoofdklasse B, momenteel is dat CSV Apeldoorn.
Wordt SHO derde dan zijn wij de één na hoogste periodekampioen. Op zaterdag 1 juni wordt dan thuis gespeeld tegen de één na hoogste periodekampioen uit 1C, wat mogelijk Heerjansdam wordt.
Bij winst volgt dan 8 juni een thuiswedstrijd tegen de winnaar van: hoogste periodekampioen 1A tegen laagste periodekampioen 1C.
Zaterdag 15 juni zijn de finalewedstrijden op neutraal terrein.