OSV Oud-Beijerland wint belangrijk duel tegen OVV

OSV Oud-Beijerland

OSV Oud-Beijerland heeft op sportcomplex “Olympia” tegen runner-up OVV een belangrijke overwinning weten te behalen in de strijd om een ticket voor de nacompetitie. De Smeets Ferry-formatie van trainer Richard Koutstaal was, na een 0-0 ruststand, uiteindelijk de meest gelukkige met een 2-1 eindstand.

Het team van trainer Rob Vuik had bij de aftrap nog een punt voorsprong op de thuisploeg, hetgeen betekende dat de druk vanmiddag geheel bij de blauwwitten lag. De spanning was dan ook zeker voor de thuissupporter zichtbaar en voelbaar. Daar waar de thuisploeg in de openingsfase veel balbezit had, waren het toch de bezoekers, die de eerste kans wisten af te dwingen. De harde, lage voorzet van Pascal van Hulst werd echter na een kwartier spelen door een OVV-er van dichtbij verkeerd geraakt. Aan de andere kant was het OVV-doelman Boy Stolk, die in de 20e min. goed reageerde op een inzet van Shurnel Francois. Beide ploegen hielden elkaar in deze fase goed in evenwicht. Een voorzet van Pascal van Hulst in de 38e min. op de vrijgelopen Stony van den Berg, kon door laatstgenoemde niet worden verzilverd. Ricardo Danning zag 2 minuten later, na een solo over de achterlijn, Jan Jaspers de bal van dichtbij niet achter de OVV-doelman krijgen. In de slotminuut was het nog Ricardo Danning, die een door Jan Jaspers teruggelegde bal, uit een pass van Shurnel Francois, van dichtbij over wist te schieten.

In de tweede helft leverde de inbreng van Brandon Taylor voor Alexander Baartmans bij de thuisploeg enige verwarring op. De snelle vleugelspeler zorgde met zijn rushes over de rechtervleugel voor het nodige doelgevaar. Toch was het OSV dat in de 54e min. op voorpsrong kwam. Na een prima actie van Shurnel Francois, was het Jan Jaspers die de bal uit de rebound van dichtbij kon binnen schieten: 1-0. Lang kon de thuisploeg echter niet van de voorsprong genieten, want na een prima voorzet vanaf de rechterkant was het Pascal van Hulst, die in de 60e min. doeltreffend wist af te ronden: 1-1. De thuisploeg wankelde en dankte in de 65e min. doelman Serhan Tenekecioglu, die bij een inzet van de op snelheid liggende Brandon Taylor, na een prima splijtende pass van Stony van den Berg, de bal met de voet wist te keren en Pascal van Hulst in de rebound de bal tegen een OSV-speler aan zag schieten. In de 75e min. wist de OSV-doelman met een schitterdende reflex opnieuw met een hand redding te brengen op een inzet van Stony van den Berg, na opnieuw een snelle rush en goede voorzet van Brandon Taylor. Toch was het de thuisploeg, die in de 85e min. wel zou scoren. Uit een corner van Stephan Baaij vanaf de linkerkant belandde de bal binnen de “16” voor de voeten van Ilyas Edir, die zijn schot richting doel door Jan Jaspers over de doellijn zag worden gewerkt. Met man en macht verdedigde OSV vervolgens de voorsprong en hield ook in de extra 8 minuten stand.

Door deze overwinning stijgt OSV van de vierde naar de derde plaats op de ranglijst, pal achter kampioen Binnenmaas en Rozenburg, dat al de tweede periode op zak heeft.

Arbiter Joost Hoogerbrugge uit Woerden toonde vanmiddag de gele kaart aan de OSV-spelers Thomas Lagerweij en Shurnel Francois, terwijl aan de kant van OVV Alexander Wagner, Ferani van Vugt, Pascal van Hulst en Stony van den Berg geel te zien kregen.

Komende zaterdag ziet OSV op sportcomplex “Olympia” Den Bommel op bezoek komen, dat thuis met 3-2 van Botlek wist te winnen. OVV ontvangt Binnenmaas aan de Zwartelaan. Rhoon, na de 3-1 winst tegen Rijnmond HS nog altijd koploper in de derde periode, gaat op bezoek bij runner-up Rozenburg, dat met 0-4 bij

Pernis wist te winnen. Op zaterdag 25 mei a.s., de laatste speeldag, is Pernis de tegenstander waarbij OSV op bezoek gaat.

OSV Oud-Beijerland – OVV 2-1 (0-0): 54. Jan Jaspers 1-0; 60. Pascal van Hulst 1-1; 85. Jan Jaspers 2-1.

OSV Oud-Beijerland: Serhan Tenekecioglu –– Jock de Burgo, Loek Visser, Wesley Koedam en Bas Koelemeijer –– Thomas Lagerweij (67. Patrick Korpel), Stephan Baaij, Ilyas Edir en Ricardo Danning (86. Nick van Dijk) –– Jan Jaspers en Shurnel Francois. OVV: Boy Stolk –– Yannick O’Callaghan, Alexander Wagner, Robin Dijkman en André Breinburg –– Jules Kroef, Ferani van Vugt, Yoeri Bak en Alexander Baartmans (46. Brandon Taylor) –– Pascal van Hulst en Stony van den Berg.