NSVV – SHO

De vrije zaterdag, waarin in 1B alleen Deltasport-RVVH (1-2) werd ingehaald, werd door SHO benut om een oefenwedstrijd tegen NSVV te spelen in Numansdorp.
NSVV staat op de derde plaats in de tweede klasse E en heeft nog kans op het binnenhalen van een (vervangende) periodetitel. Het was al weer ruim twee jaar geleden dat SHO te gast was bij de Numansdorpers. Op 28 februari 2017, een ijskoude dinsdagavond, werd gespeeld in het toernooi om de Voetbal Rijnmondcup en de gastheren, destijds laagvlieger in de tweede klasse, wonnen verrassend maar wel verdiend met 2-0 van een uiterst matig opererend SHO.
Van het elftal dat twee jaar gelden roemloos werd uitgeschakeld waren vijf spelers ook nu weer aanwezig te weten Bob Bison, Jeroen Kokje, Ingmar van Bruggen, Robin Winkels en Rowdy Rijsdijk. Het was, bijvoorbeeld, ook de laatste wedstrijd van doelman Bas Platteel die -toen al gestopt als voetballer- destijds nog net op tijd kon worden opgetrommeld.
Zoals mag worden verwacht nam SHO vanaf de aftrap het heft in handen en het eerste gevaar kwam van Joost Both die, een half geraakte bal, tegen de paal zag eindigen. In de 25e minuut nam SHO de leiding. Ricky Bokhoven werd goed aangespeeld door Rowdy Rijsdijk waarna Giovanni Breevaart de voorzet prima afrondde: 0-1. In de slotminuten voor de pauze ontsnapte de thuisploeg aan buitenspel wat de gelijkmaker opleverde: 1-1. Nog voor de rust had de bal op de stip gemoeten vanwege hands in het strafschopgebied van NSVV, maar het ontging de leidsman.
Na de pauze twee wissels bij SHO. Ingmar van Bruggen en Jasper Huisman vervingen Jeroen Kokje en Robin Winkels, die weer een halve wedstrijd speelde nadat hij een paar weken geblesseerd had moeten toekijken. Met windvoordeel voor SHO speelde het hele gebeuren zich na de rust hoofdzakelijk af op de Numansdorpse helft en binnen tien minuten na zijn entree schoot Jasper Huisman SHO weer op voorsprong: 1-2. Vervolgens werd minimaal een handvol mogelijkheden niet benut maar met nog een minuutje of twintig te gaan gooide Huisman met zijn tweede treffer tegen één van zijn voormalige ploegen de wedstrijd in het slot: 1-3 wat ook de eindstand werd. Vrij relaxed heeft SHO zich kunnen voorbereiden op het mogelijk heftige slot van de competitie en het belangrijkste was dat iedereen heel van het veld kon stappen.
Opstelling SHO: Konings; Kokje, Groosjohan, Kerpel, Bison; Breevaart, Winkels, Rijsdijk; Bokhoven, Both, Angel Queijo
Wissels:
46’ Ingmar van Bruggen voor Jeroen Kokje
46’ Jasper Huisman voor Robin Winkels

11-05-2019 Kloetinge – SHO
Zaterdag aanstaande begint SHO aan een trio wedstrijden waarin het kampioenschap zal worden beslist.
Het zal een beste kluif worden voor SHO want in de voorgaande vier seizoenen werd slechts éénmaal gewonnen op het Wesselopark. In het seizoen 2014/15 werd het -nog in de Hoofdklasse- 3-1 en vervolgens 0-2; 3-2 en 3-1. Gescoord werd er in ieder geval wel.
De competitieleider had bij het opstellen van het wedstrijdprogramma een gouden hand want in de laatste drie competitieronden treft de top drie van 1B, Rijsoord, SHO en Kloetinge elkaar. De enige zekerheid is dat club die driemaal wint op 25 mei de champagne kan ontkurken. Voor de overige twee rest dan de nacompetitie. Als SHO de titel zou mislopen, gaan we natuurlijk niet van uit…, en als hoogste periodekampioen gaat eindigen dan zijn we de eerste ronde op 1 juni vrij. Op 8 juni volgt dan een thuiswedstrijd tegen de nr 13 van de Hoofdklasse B. Op 15 juni speelt de winnaar de finaleronde op neutraal terrein.
Als SHO als één na hoogste periodekampioen eindigt dan is op 1 juni een thuiswedstrijd tegen de één na hoogste periodekampioen uit 1A. De winnaar speelt 8 juni thuis tegen de winnaar van de hoogste periodekampioen 1A tegen laagste periodekampioen 1C.
Finaleronde is ook weer 15 juni op neutraal terrein.
De wedstrijd Kloetinge – SHO begint zaterdag om 14.30 uur en dan trapt ook de wedstrijd Westlandia – Rijsoord af. U/jij bent er toch zeker ook bij?