Natuurspeeltuin Oude Tol feestelijk geopend!

Op woensdag 29 mei opende wethouder Harry van Waveren de nieuwe Natuurspeeltuin Oude Tol. Hij deed dit op passende wijze namelijk door als eerste van de tokkelbaan te gaan. “Het is een fantastisch leuke speeltuin voor iedereen die van spelen houdt”, aldus de wethouder. “Voor elke leeftijd is er wel iets te ontdekken en te doen. En het mooie is, dat kinderen zelf mee hebben gedacht over de inrichting van de speeltuin. Nu kunnen ze er zelf gebruik van maken!”

De speeltuin is voor alle leeftijden en is te vergelijken met een spannende ontdekkingsreis. Er zijn meerdere gebieden die met elkaar verbonden zijn door een 150 meter lang speelparcours. Door deze opzet is de speeltuin uniek in haar soort.

Spelen in de natuur

Er is speelnatuur aanwezig waar kinderen kunnen spelen en kliederen met bloemen en modder. De waterspeelplaats zorgt voor veel speelplezier als het zonnetje doorkomt. Om het natuurlijke gevoel te benadrukken staan er extra struiken, is een bloemenmengsel ingezaaid en liggen er grote zwerfkeien.

Iedereen kan komen spelen

Naast speelnatuur zijn er ook speeltoestellen zoals schommels, glijbanen en klimtorens. Een trampoline en duikelrek mag natuurlijk ook niet ontbreken. Voor de iets oudere kinderen is er ook een multifunctioneel speelveld waar je kunt voetballen en basketballen. Verder is er een tafeltennistafel en zijn er plekken om te ‘chillen’. Aan de zijkanten van de natuurspeeltuin staan picknicktafels zodat ouders hun kinderen kunnen zien. En natuurlijk kun je hier even uitrusten tussen het spelen door.

Twee tokkelbanen

Een tokkelbaan was een heel grote wens van alle kinderen die een ontwerp hadden ingestuurd. De tokkelbaan ontbreekt dus niet en er zijn er zelfs twee in de nieuwe natuurspeeltuin. Er is een tokkelbaan waar je op kunt staan en een waar je aan kunt hangen.