Monumentale Mookhoekse linde doet mee aan verkiezing ‘Boom van het Jaar 2019’

Afgelopen zaterdag 11 mei heeft Bomenwerkgroep Fraxinus Excelsior de monumentale linde voor de gelijknamige Lindehoeve in Mookhoek officieel genomineerd voor de verkiezing van ‘De Boom van het Jaar 2019’. Een verkiezing die deel uitmaakt van ‘The European Tree of the Year’ verkiezingen.

Daarmee neemt de linde voor de tweede keer deel. Vorig jaar verloor de monumentale linde de verkiezing in de provincie van een boom in Den Haag, maar aangezien duidelijk werd dat een boom die niet de winnaar is het jaar daarop weer mee mag doen is de linde opnieuw in de race. De winnende ‘Boom van het Jaar’ wordt de Nederlandse inzending voor de Europese verkiezing in 2020. SBNL Natuurfonds heeft het initiatief genomen om ervoor te zorgen dat ook de verhalen achter Nederlandse bomen bekendheid krijgen. Bomen vertellen ons verhalen. Verhalen om gedeeld en steeds weer opnieuw verteld te worden.
Door de plek waar ze staan, zijn bomen stille getuigen van menselijke emoties en verhalen ‘groot en klein.’ De verkiezing van de Europese Boom van het Jaar bestaat sinds 2011. ‘De keuze om de Mookhoekse linde weer in te schrijven was snel gemaakt, want het is niet alleen een prachtige, circa 120 jaar oude, monumentale boom, er zitten meerdere verhalen ‘aan vast’. Feitelijk meer verhalen dan aan de winnaar in onze provincie in 2019 en daarom denken wij een goede kans te maken’, aldus de bomenwerkgroep. Men kan alle relevante informatie vinden over de verkiezing van ‘De Boom van het Jaar’ op de websites: https://www.sbnlnatuurfonds.nl/ en https://www.deboomvanhetjaar.nl/