Krappe uitwinst ‘s-Gravendeel bij GHVV ’13

’s-Gravendeel heeft de laatste competitie uitwedstrijd met winst kunnen afsluiten. ’s-Gravendeel begon wat stroef en de eerste kansjes waren dan ook voor GHVV ’13. Een poginkje van Robin de Ridder verdween eenvoudig in de handen van doelman Dennis Sleiffer. De kans hierna was iets gevaarlijker, maar de inzet van Sander de Bloeme verdween net naast het ’s-Gravendeel doel.

Kort hierna was het Marco Kruijthof, die voor ’s-Gravendeel het eerste kansje kreeg. Na een solo vanaf rechts schoot Kruijthof over. Keeper Erwin van Trigt kon kort hierna knap redding brengen nadat Jelle van der Starre van dichtbij probeerde in te koppen, na een op maat gesneden voorzet van Reinier Toes.

’s-Gravendeel had meer balbezit, maar kon de verdediging van GHVV ’13 niet echt doorbreken. Een vrije trap van Luc Rozendaal verdween naast het doel, nadat Marco Kruijthof op rand zestien grof werd neergehaald. Vlak voor het rustsignaal stuitte Jelle van der Starre wederom op doelman Van Trigt. Zodoende werden de kleedkamers doelpuntloos opgezocht.

De eerste kans in het tweede bedrijf was voor ’s-Gravendeel. Sven Akkerman bediende Marco Kruithof maar de flankspeler mikte over. Er was net een uur gevoetbald en ’s-Gravendeel kwam op voorsprong. Vanaf rechts bracht Reiner Toes de bal voor de doelmond. Heel onfortuinlijk passeerde Jeroen de Wit zijn eigen doelman en profiteerde ’s-Gravendeel hiervan, 0-1.

Lang kon ’s-Gravendeel niet van de voorsprong genieten. Want in minuut vierenzestig kwam GHVV ’13 via Jeroen Breestraat weer op gelijke hoogte. Maar daar waar ’s-Gravendeel niet lang van de voorsprong kon genieten, genoot GHVV ’13 niet lang van de gelijkmaker. Want drie minuten na dit voorval kwam ’s-Gravendeel weer op voorsprong. Sven Akkerman bracht op een fraaie manier Marco Kruijthof instelling. De ’s-Gravendeelse topscoorder rondde op een even zo fraaie manier vakkundig af en bracht de 1-2 op het scorebord. Er gebeurde niet echt veel meer na dit doelpunt, dus kon ’s-Gravendeel weer drie punten bijschrijven.

Volgende week de laatste competitiewedstrijd. Dan komt Rijnmond HS richting sportpark De Trekdam.

En voor de rekenaars onder ons, misschien…… Maar dan is het wel afhankelijk van andere uitslagen.

Opstelling GHVV ’13:

Erwin van Trigt, Sander de Bloeme (Dennis Swiers), Roman Pardon, Jesse Rozema (Marco de Wilde), Jelle Wolters, Morris Gelderland, Danny Poldervaart, Robin de Ridder, Brian van Dam, Jeroen de Wit (Jeroen Brrestraat), Clifford Robinson

Opstelling ’s-Gravendeel:

Dennis Sleiffer, Reinier Toes, Jordy Westein, Luc Rozendaal, Leon de Jong. Job v/d Vorm, Youri Ton (69ste Jorrit van Driel), Zoey Hoogwerf (72ste Ivar de Boer), Jelle v/d Starre, Sven Akkerman (88ste Ayhan Qasimov), Marco Kruijthof

Arbiter: J. van Drunen uit Maasdam

Scoreverloop:

61ste 0-1 Jeroen de Wit (eigen doelpunt)

64ste 1-1 Jeroen Breestraat

67ste 1-2 Marco Kruijthof

Gele kaarten:

Clifford Robinson, Sander de Bloeme, Robin de Ridder, Jelle Wolters (allen GHVV ’13)