Kloetinge – SHO

Zaterdag begon het afsluitende trio wedstrijdenronden van dit seizoen waaruit de kampioen van 1B moet komen. Voor SHO betekende dat de uitbeurt tegen Kloetinge. Van de vier voorgaande wedstrijden op het Wesselopark wist SHO er slechts één te winnen, dus lag er een uitdaging voor het team van trainer Fakkel. Voor alle zekerheid had de trainer Geert Bakker bereid gevonden om zich voor het competitieslot weer beschikbaar te stellen voor het eerste elftal.
Werd vorig jaar maart de wedstrijd nog onder arctische gevoelstemperatuur afgewerkt op het kunstgras bijveld, ditmaal kon onder aangenamere omstandigheden op het Kloetingse hoofdveld worden gespeeld.

De thuisclub, begonnen met drie punten achterstand op Rijsoord en SHO, gaf vanaf het begin volgas en drukte SHO terug op eigen helft. Het leverde overigens nauwelijks kansen op. Door het energieke spel van de gastheren raakte Robin Winkels al na een paar minuten geblesseerd maar kon worden opgelapt. Toch hield de middenvelder zoveel last van de kwetsuur dat hij na ruim een half uur alsnog naar de kant ging en zijn plaats afstond aan Rowdy Rijsdijk.

Toen keek SHO al tegen een 1-0 achterstand aan door een doelpunt van Thijs van den Dries. Helaas ontging het zowel de scheids- als grensrechter dat de doelpuntenmaker de bal met de hand meenam op weg naar zijn treffer. Zowat alle aanwezigen op het Wesselopark, van zowel groen/witte als wit/zwarte kant, konden het vrijwillige -dus strafbare- handspel waarnemen, behalve de daarvoor door de KNVB aangestelden. Scheidsrechter Vreeswijk consulteerde na hevig aandringen van SHO-kant voor de vorm nog wel zijn assistent maar bleef bij zijn al eerder genomen -aantoonbaar foutieve en voor de Beijerlanders catastrofale- beslissing om de omstreden treffer goed te keuren: 1-0 in de 27e minuut. Tot dat moment had SHO er aanvallend veel te weinig tegenover gesteld. Vooral de onderlinge passing bleef op het Zeeuwse grasveld -te ver- onder de maat.
Na ruim een half uur was er een uitbraak via Rick Bokhoven die, vanaf de tribune gezien, werd gehaakt binnen de zestien maar de leidsman liet doorspelen. Een van de weinige dreigende momenten van SHO kant.

Net nadat Winkels naar de kant was gegaan liep Ingmar van Bruggen nog tegen een gele kaart aan na een op het oog niet al te zware overtreding, iets wat even later ook de doelpuntenmaker overkwam.
Met de minimale voorsprong voor de gastheren brak ook de rust aan waarin scheidsrechter Vreeswijk tot veler verbazing aangaf niet verder te kunnen vanwege achillespeesproblemen. Omdat binnen de reglementaire termijn geen adekwate vervanger kon worden gevonden werd de strijd gestaakt. Voor de tweede keer dit seizoen moest SHO voortijdig huiswaarts door een scheidsrechterlijke blessure. Eerder gebeurde dat in de uitwedstrijd tegen Die Haghe.

Een probleem natuurlijk voor de competitieleider, maar zoals van de KNVB mag worden verwacht (.!?.) zijn de oplossingen razendsnel (als het hen uitkomt… omdat de wedstrijden in de twee laatste competitieronden gelijktijdig moeten worden afgewerkt): dinsdagavond mag SHO wederom richting Zeeland om de tweede helft van Kloetinge-SHO te spelen. En dan maar hopen dat alle betrokkenen tijdig in Zeeland aanwezig kunnen zijn…

Tsja, in het betaaldvoetbal worden op korte termijn hele programma’s verschoven zoals deze week, maar bij de amateurs is dat uit den boze, alles moet nu achter elkaar worden afgeraffeld.
Juist nu de beslissende fase van de competitie is aangebroken komt de bond in tijdnood. De twee weken pauze van de meivakantie, die overigens grotendeels in april viel, de breekt de KNVB nu lelijk op. Hopelijk een goede leer voor volgend seizoen, dan is het meest eenvoudige om na de 24e wedstrijddag een inhaaldag te plannen zodat alle clubs met een gelijk aantal wedstrijden aan de slotfase kunnen beginnen.

Eerlijker, gezien door wit/zwarte SHO-bril, was geweest om het restant komende zaterdag uit te spelen en dan te schuiven met de wedstrijdprogramma’s 25 en 26. Dat zou natuurlijk in ”Zeist” voor een hoop geregel zorgen met waarschijnlijk protesten van de andere twaalf clubs in 1B, maar dat is dan maar zo. Wat was er gebeurt als de wedstrijd was gestaakt na bijvoorbeeld een vechtpartij met aansluitend uitgebreide tuchtrechtspraak?

Goed, het restant dus dinsdagavond 14 mei, aanvang 20.00 uur op het Wesselopark in Kloetinge met ook een nieuw arbitraaltrio.

Opstelling SHO:
Peter Konings; Jeroen Kokje, Dennis Groosjohan, Bob Bison, Kevin Angel Queijo; Robin Winkels, Ingmar van Bruggen, Giovanni Breevaart; Ricky Bokhoven, Bob Vermunt, Jasper Huisman.

Wissels:
36’ Rowdy Rijsdijk voor Robin Winkels
Doelpunten:
27’ 1-0 Thijs van den Dries
Kaarten:
Scheidsrechter Peter Vreeswijk, die wij een spoedig herstel wensen, had geel voor Ingmar van Bruggen van SHO en Thijs van den Dries van Kloetinge.

18-05-2019 Rijsoord – SHO
Na het uitspelen van Kloetinge – SHO op dinsdagavond mag SHO zaterdag op bezoek bij Rijsoord. De laatste jaren was SHO niet echt succesvol op het Kraaiennest met nederlagen van 5-1, 3-0 en 1-0.
Aanvang 14.30 uur.