In The Picture: Bastille – Joy

Deze week is Bastille – Joy onze ‘In The Picture’-track.

Bastille is een Britse alternatieve-rockband uit Londen. De singer-songwriter Dan Smith richtte Bastille eerst op als soloproject, en nodigde daarna wat van zijn vrienden uit om een groep te vormen. De band ontleende zijn naam aan de bestorming van de Bastille die plaatsvond op 14 juli, de Franse nationale feestdag, die tevens Dan Smiths verjaardag is. In 2013 begon het internationale succes met hun single ‘Pompeii’ van hun debuutalbum ‘Bad Blood’. Dit album was tot nu toe hun grootste succes. Het tweede album was minder commercieel en ook minder succesvol. Hun nieuwe album ‘Doom Days’ komt binnenkort uit en hun nieuwe single ‘Joy’ heeft weer het vertrouwde Bastille geluid en is deze week ITP bij RadioHW.

Elke week staat er een nieuwe plaat In The Picture. Dit is een redelijk onbekende, nieuwe single die wat extra aandacht verdient. Wekelijks stemt een geselecteerde muziekredactie uit de genomineerden op hun favoriete plaat. Op maandagavond tussen 22:00 en 23:00 wordt deze In The Picture-plaat bij het programma ‘Don’t Forget The Music’ bekend gemaakt. Deze is gedurende de hele week regelmatig te horen op Radio Hoeksche Waard.

 

 


Artwork by: