IKC De Schelf feestelijk geopend

Op dinsdag 14 mei is IKC De Schelf officieel geopend.

Met ingang van het schooljaar 2018-2019 wordt bij OBS De Schelf kinderopvang en BSO geboden door SKOC de Hoeksche School Kinderopvang. Met ingang van april 2019 is er ook een peuterspeelgroep gestart.

Acis Openbaar Primair Onderwijs en SKOC de Hoeksche School Kinderopvang zijn in 2017 een samenwerking aangegaan om opvang en onderwijs samen te brengen in Integrale Kindcentra onder de projectnaam De Hoeksche School. De Hoeksche School biedt kinderen van 0 tot 13 jaar alle ruimte om met elkaar te spelen, te integreren en van elkaar te leren. Zodat ze samen optimaal kunnen groeien in de ontwikkeling van hun talenten. Er is een gezamenlijk ontwikkelingsaanbod en een doorgaande leerlijn en het kindcentrum functioneert als 1 organisatie naar buiten toe.

De Schelf is nu officieel een volgende Hoeksche School in de Hoeksche Waard.

Onder de genodigden waren Luc van Heeren, directeur van Acis, en Cora Labree, directeur van SKOC de Hoeksche School Kinderopvang en Billie de Bever, symbool voor gezonde voeding.

Na een woord van beide directeuren werd gezamenlijk het schoollied gezongen, gevolgd door de feestelijke opening met een confettikanon.

Onder het genot van een gezond hapje en drankje, verzorgd door de kinderen van de BSO kon iedereen het nieuwe IKC op zijn of haar gemak bekijken en uiteraard waren alle medewerkers aanwezig voor het beantwoorden van vragen.