Herdenking Luchtoorlog Hoeksche Waard

Op zaterdag 11 mei 2019 vond in Oud-Beijerland de jaarlijkse herdenking en kranslegging plaats bij het monument ‘Luchtoorlog Hoeksche Waard 1940-1945’. Deze herdenking was ter nagedachtenis aan de Nederlandse en geallieerde vliegers die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen boven de Hoeksche Waard.

Namens het gemeentebestuur legde Wethouder Piet van Leenen een krans en hield een toespraak. Ook werd er gesproken door Jan van Tol, voorzitter van de Stichting Monument ‘Luchtoorlog Hoeksche Waard 1940-1945’ en een Engelse afgevaardigde.

Verder werd medewerking verleend door Scouting Oud-Beijerland, Christelijke Muziekvereniging De Bazuin uit Oud-Beijerland en kinderen van groep 8 van obs De Klinker uit Oud-Beijerland. Ook zijn er vertegenwoordigers aanwezig van diverse instanties en doedelzakspelers van The Seaforth Highlanders of Holland Memorial Pipes and Drums uit Voorthuizen.

Flypast van historische vliegtuigen

Ook maakten een Boeing Stearman, Tiger Moth en Piper Cup tijdens de herdenking tweemaal een flypast.