Heinenoord in slotfase niptlangs R.V.V.H

SV Heinenoord

Al vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Peter de Waard uit Amsterdam was het duidelijk, dat er veel druk op beide teams stond. De mannen van coach Ronald Hulsbosch zaten de laatste weken in een flow en moesten ook deze zaterdagmiddag winnen om nog in aanmerking te komen voor de 3e periode titel. De mannen van coach Ralph Kalkman moesten ook winnen om een eventuele nacompetitie te ontlopen. Heinenoord begon weer eens in de vertrouwde opstelling, dus met Nick Vervoort – Nick Jonkman – Leon Steketee en Mitch Fransen in de basis. Het ging vandaag puur om de punten, waarbij het vertoonde spel nou niet de schoonheidsprijs zou gaan verdienen. Lange halen, gauw thuis was het motto en dan maar hopen dat aan de ene kant Brandon Koneman zou scoren en aan de andere kant voor Mitch Fransen deze taak was weggelegd. Al vrij snel moest Nick Vervoort ingrijpen voordat de doorgebroken Jesse Eggers gevaarlijk kon worden en enige tijd later was Jardel Drenthe er op tijd bij om Dejan de Feiter een halt toe te roepen. Zo golfde het spel in hoog tempo heen en weer en nadat Leon Steketee op tijd ingreep op een doorbraak van de snelle Mahmoet Sonmez, was het antwoord van Andrew van Tiggelen, die goed werd verdedigd door Gino Boers. Na ruim een kwartier spelen bediende Richard Stolte de op snelheid liggende Jordey van Dam en werd uit diens voorzet Dejan de Feiter bereikt, maar deze aanval uiteindelijk niks opleverde. Na een overtreding van de altijd zeer aktieve Ramon Salas kregen de bezoekers een vrije trap te nemen net buiten de zestien. Mahmoet Sonmez belastte zich er mee, slingerde de bal voor het doel en uit een kluwen van spelers wist Brandon Koneman de bal achter Nick Vervoort te plaatsen, echter in buitenspelpositie en ging dit feest niet door. Toch zou er voor rust nog een doelpunt vallen. Richard Stolte ging al een paar keer op een hoge voorzet onder de bal door en toen hij dit op slag van rust voor 3e keer deed, stond Brandon Koneman op de juiste plaats om dit af te straffen en bracht de 0-1 op het scorebord.

Het tweede bedrijf begon met EEN wijziging in het elftal van Heinenoord. Bij een salto mortale net voor rust, was Ramon Salas dusdanig geblesseerd geraakt, dat hij moest achter blijven in de kleedkamer en werd hij vervangen door Martijn Terlouw. Al in de 50e minuut was een te zachte terug kopbal van Jesse Eggers een prooi voor de attente Mitch Fransen, die meteen hard uithaalde en de verbouwereerde doelman Donovan Levestone het nakijken gaf. 1 – 1. De mannen van Ronald Hulsbosch deden er een schepje bovenop, wat al gauw een mogelijkheid opleverde voor Shamir de Jesus, echter een uitstekende redding van Nick Vervoort leverde alleen een corner op. Zo bleef het spannend en werd er van beide kanten fel gestreden voor de overwinning.

Na een klein kwartier in de tweede helft werd Richard Stolte vervangen door Sander de Heus. Na een harde pegel, die maar net over ging van Jordey van Dam op aangeven van Remco Buist volgde een vrije trap net buiten de zestien voor de blauwhemden. Jesse Eggers wilde zijn fout goed maken door keihard in te schieten, maar zag tot grote opluchting voor de thuisploeg zijn pegel in de muur belanden. Met nog een kwartiertje te gaan kwam Marvin Strik binnen de lijnen voor Dejan de Feiter. De goaltjesdief van weleer deed er ook nu weer alles aan om DRIE punten binnen te halen, wat vooralsnog niet lukte. Nadat Martijn Terlouw op het juiste moment ingreep op de doorgebroken Jessie Proost, probeerde Mahmut Sonmez het van afstand en zag zijn pegel ver over gaan. Zo bleef het spannend en was de klok inmiddels op de 90e minuut beland. Een fraaie omhaal van Leon Steketee kwam via aanvoerder Toine v.d. Berg bij Sander de Heus, die heel koelbloedig de Ridderkerkse sluitpost het nakijken gaf en dat betekende 2 – 1. Nog EEN keer haalden de mannen van Ronald Hulsbosch alles uit de kast om de gelijkmaker te forceren en zodoende nog EEN punt mee naar huis te nemen. Na bijna 5 minuten blessuretijd lukte dat bijna nog ook. Bij de laatste aanval kwam de bal eerst op de paal en uit de rebound voor de voeten van Cerezo Drenthe die een meter voor doel over mikte en de overwinning een feit was.

Terechte grote vreugde bij de mannen en supporters van De Noord, die ALLES hebben gegeven en nu helemaal veilig zijn en verdriet bij R.V.V.H. die nu nog op moeten passen voor de nacompetitie.

a.s. zaterdag volgt de laatste wedstrijd tegen Westlandia in Naaldwijk.

OPSTELLING.

Nick Vervoort – Andrew van Tiggelen – Ramon Salas – ( 46. Martijn Terlouw ) -Toine v.d. Berg – Dejan de Feiter – ( 75. Marvin Strik ) – Mitch Fransen – Jordey van Dam – Nick Jonkman – Remco Buist – Leon Steketee – Richard Stolte – ( 55. Sander de Heus ).