GSC/ODS – Goudswaardse Boys

Afgelopen zaterdag heeft Goudswaardse Boys de opwaartse lijn weer te pakken die enkele weken zoek leek te zijn. In Dordrecht werd met 4-2 revanche genomen voor de geflatteerde thuisnederlaag van 4-0 eerder dit seizoen. De formatie van trainer Leo Tol was gedurende de eerste helft oppermachtig, maar verzuimde dat aanvankelijk in de score tot uitdrukking te brengen. De eerste helft was al even halfweg toen Thomas Keijzer zich goed vrijspeelde en doeltreffend uithaalde: 0-1. Enkele minuten later was het alweer gelijk toen doelman Bryan Huijzers, gehinderd door een medeverdediger, de bal moest lossen en Ferry den Breejen simpel raak kon schieten: 1-1. De Boys rechtten alweer snel de rug en nog voor de rust werd orde op zaken gesteld. Eerst rondde Patrick van Duijl na een indrukwekkende slalom door de Dordrechtse defensie fraai af en op slag van rust was het Benjamin Eenkhoorn die de bal na een hoge voorzet van Robin Verhoeven met het hoofd bij de tweede paal binnen liet vallen: 1-3.

Na de thee tapten de gastheren uit een ander vaatje en stichtten met name via de razendsnelle invaller Riley Jesus Hato gevaar. Dat leverde de thuisploeg na vier minuten spelen een makkelijk gegeven penalty op. Goudswaardse Boys-verdediger Bart Dam toucheerde de bal ongelukkig met de arm en Djim Kammerman mocht vanaf elf meter succesvol aanleggen: 2-3. De bezoekers lieten zich gedurende een korte periode terugdringen, maar trokken het initiatief het laatste deel van de tweede helft weer naar zich toe. Floris van der Weijden en Stephan Roos kregen uitstekende mogelijkheden om de score op te voeren. Nadat in de slotfase de jeugdige debutant Mitchell Klijn de Goudswaardse gelederen kwam versterken gooiden de Boys de wedstrijd definitief in het slot. In de 89ste minuut zorgde Benjamin Eenkhoorn met een listig boogballetje voor de beslissing: 2-4. In de extra tijd viel de zege bijna nóg ruimer uit, maar de vrije trap van Ricardo Hoogwerf verdween via de vingertoppen van doelman Paul Thijs en de paal naast het doel.