Goudswaardse Boys -SCO ’63

Op zaterdag 18 mei kwam er één wedstrijd voor het slot van seizoen 2018-2019 door een geflatteerde 0-3 nederlaag een teleurstellend einde aan de strijd om de ereplaatsen. Mede door domme pech, desastreuze arbitrage en een slimme tegenstander bleef de ploeg van trainer Leo Tol met lege handen achter. De bezoekers hadden gedurende het eerste half uur de spreekwoordelijke bus in het strafschopgebied geparkeerd, maar stapten af en toe wel dreigend uit. Na een vijftal minuten moest SCO ’63-doelman Rick Groenendijk gestrekt bij een inzet van Thomas van Peperstraten. De Boys zorgden weliswaar voor een optisch veldoverwicht, maar konden niet echt gevaarlijk worden. In de 18e minuut was de eerste fatsoenlijke Spijkenisser uitval meteen raak. Een voorzet van Charlo Hassell werd door Wesley Sturrus simpel binnengetikt: 0-1. Halverwege de eerste helft ontging het de arbiter dat SCO-verdediger Patrick van Dorp de bal binnen het eigen strafschopgebied overduidelijk met de hand beroerde. Kort daarop trof Robin Verhoeven na voorbereidend werk van Benjamin Eenkhoorn de Spijkenisser lat. Aan de overzijde was het na ruim een half uur opnieuw Wesley Sturrus die de uiterst effectieve speelwijze van de bezoekers illustreerde door een zeldzame tegenstoot doeltreffend af te ronden: 0-2.

De tweede helft was nauwelijks twee minuten onderweg toen de gastheren voor de tweede maal een penalty claimden. Floris van der Weijden trof bij een doelpoging de paal, maar werd daarbij zo zwaar geattaqueerd dat hij de bal niet de juiste richting kon meegeven. Zoveel misfortuin en daarbovenop nog eens de stortvloed aan gele kaarten bleek fnuikend voor de Goudswaardse ploeg. Invaller Darwyn Pennock incasseerde met nog twaalf minuten op de klok zijn tweede gele prent en kon gaan douchen. Even later scoorde Desmond van Dorp 0-3 door een vrije trap langs de wankele Goudswaardse muur achter doelman Bryan Huijzers te schieten. In de slotfase was het de Boys niet gegund om de eretreffer te produceren, want de kopbal van Floris van der Weijden belandde tegen de paal.

Sander Schilperoort