Gemeenteraadsleden gaan met de bus een dag op tour langs cultuur

Naar aanleiding van het Cultuurdebat dat in november vorig jaar werd gehouden, verzorgde de werkgroep BUS, bestaande uit Belle van den Berg directeur van Museum Hoeksche Waard, Bart-Jan van der Linden van Muziekschool Hoeksche Waard en radio- en cultuurcollega Helma Wagemakers, voor de gemeenteraadsleden een heuse tour langs cultuur. Het was een dag vol afwisseling, waarbij slechts een topje van wat er in de Hoeksche Waard aan kunst en cultuur te beleven valt, werd aangetipt. Een dag waarvan na afloop door een raadslid werd gezegd dat het goed zou zijn dit over pak ‘m beet 2 jaar nog eens te organiseren; met dan nog meer raadsleden.

Michon Sprengers en Stephan van Rijt maakten de volgende impressie van de tour.

U hoort achtereenvolgens:

Chris van Ballegooien die uitleg geeft in Museum Land van Strijen en vervolgens kunstenaar Aris Roskom, die in zijn atelier vertelt hoe hij tot een bepaald kunstwerk is gekomen. Dan hoort u een stukje uitleg in de bus door Bart-Jan van der Linden en wordt door de raadsleden het Hoeksche Waard lied van Gerard Cox geoefend. Tijdens de lunch vertelde kunstenares Hanneke Piederiet over de kunstpicknickplaatsen. In de bus gaf Carla Beverwijk uitleg over Bram Roza en het festival dat elk jaar in Nieuw-Beijerland plaatsvindt. En tot slot hoort u een stukje van het pianoconcert dat werd gegeven in de Graanschuur in Nieuw-Beijerland, waar tijdens het bezichtigen van de tentoonstelling van werk van Henk van den Berg, bagatelles werden gespeeld door pianiste Simone Verhorst.