E-Waste Race van start

Welke school verzamelt de meeste e-waste in de Hoeksche Waard? 10 scholen gaan de strijd met elkaar aan.

Van 13 mei tot en met 6 juni 2019 loopt de E-waste Race in de Hoeksche Waard. Tien basisscholen in onze regio nemen het tegen elkaar op om zoveel mogelijk afgedankte elektrische apparaten (ook wel e-waste genoemd) in te zamelen. Op dinsdag 6 mei vond om 8.30.00 uur de kick-off plaats C.B.S. de Wegwijzer in Piershil. Wethouder van Leenen was hierbij aanwezig om de leerlingen te motiveren zoveel mogelijk afgedankte elektronische apparaten op te halen.

E-waste Race Mensen kunnen afgedankte elektrische apparaten, zoals haardrogers, keukenapparatuur, dvd-spelers, etc. aanmelden op www.ewasterace.nl. Op een vooraf afgesproken tijd worden deze dan aan huis opgehaald door scholieren. Het elektronisch afval wordt vervolgens opgehaald bij de scholen.

Op de website wordt de score tussen de scholen bijgehouden. De scholen strijden om een schoolreisje naar wetenschapsmuseum NEMO in Amsterdam, aangeboden door Weee Nederland. Dit jaar hebben we ook een uitstapje voor de groep die 2e wordt. Zij winnen een uitstapje naar de Innovation Plant van A&M Recycling in Rotterdam.

De E-waste Race is leerzaam en draagt eraan bij dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen, maar dat zoveel mogelijk grondstoffen worden hergebruikt. Bovendien maakt deze race recyclen leuk en gemakkelijk!

Deelnemende scholen De scholen die meedoen zijn:

Ref. Basisschool Groen van Prinsterer in Klaaswaal, OBS de Zevensprong in Oud-Beijerland, CBS de Kriekenhof in Oud-Beijerland, Eben Haëzerschool in Oud-Beijerland, OBS de Boomgaard in Mijnsheerenland, School met de Bijbel in Nieuw-Beijerland, CBS de Schelp in Puttershoek, CBS de Wegwijzer in Piershil, School met de Bijbel Goudswaard, OBS de Dubbeldekker in Numansdorp.

Deze E-waste Race is een initiatief van Weee Nederland in samenwerking met RAD HW B.V