Westlandia – SHO


Voor wat de reguliere competitie betreft maakte SHO de laatste reis richting glazen stad voor de wedstrijd tegen Westlandia. De Naaldwijkers spelen tamelijk wisselvallig met ondermeer een dikke thuisnederlaag tegen RVVH maar dan weer wel een verrassende overwinning op bezoek bij Kloetinge.
Sander Fakkel stuurde bijna hetzelfde elftal het prima kunstgras van Westlandia op als vorige week. Enige wijziging was de basisplaats voor Rowdy Rijsdijk als vervanger van de lichtgeblesseerde Robin Winkels.
Op het bepaald niet overbevolkte sportpark De Hoge Bomen ging de eerste helft vrijwel gelijk op met weinig spektakel voor de doelen. Wel had SHO de controle over de wedstrijd en het meeste balbezit. Zo rond het half uur claimde de thuisclub een strafschop na vermeend hands in het Beijerlandse strafschopgebied, maar scheidsrechter Van der Perk zag er geen opzet in en liet doorspelen. In de 37e minuut toch een mogelijkheid voor SHO. Kevin Angel Queijo mocht op de punt van de zestien een vrije trap nemen. In de voorbereiding op deze competitie scoorde de kleine allrounder in de oefenwedstrijd tegen Roda’46 in een vergelijkbare positie fraai de gelijkmaker. Helaas leverde het ditmaal niet de openingstreffer op maar verdween het leer in het zijnet.
In de slotminuut voor de pauze bereikte Kevin met een mooie voorzet Bob Vermunt die de bal bijna perfect in de verre hoek kopte waar vervolgens de paal succes in de weg stond.
Al snel na de doelwisseling kreeg Angel Queijo weer de gelegenheid om de bal voor te trekken. De kopbal van Giovanni Breevaart werd door doelman Stijn van Beek fraai corner gewerkt. SHO bleef jagen op de voorsprong en die kwam nog net binnen het uur op het bord. Bij de derde uitstekende voorzet van Kevin Angel liet topscorer Bob Vermunt met een kopbal in de verre hoek de Westlandse sluitpost kansloos: 0-1. Het twaalfde doelpunt voor de aanvoerder van SHO.
De gastheren lieten het er niet bij zitten en stroopten  de mouwen nog eens extra op. Binnen vijf minuten na de opgelopen achterstand was de zaak weer in evenwicht. Nu mocht Tim van der Voort een vrije trap nemen vanaf ongeveer de punt zestienmeter. En Van der Voort trof wel doel: 1-1. Een tegenvaller voor SHO, zeker omdat titelconcurrent Rijsoord op bezoek bij RVVH inmiddels op voorsprong stond (en die ook niet meer zou weggeven).
Met nog goed twintig minuten te gaan ging de niet helemaal meer fitte Ricky Bohoven (ditmaal helaas geen HattRicky) naar de kant en werd vervangen door Jeroen Kokje. Daardoor schoof Wilshon Lima op naar de linkerkant waardoor Kevin Angel Queijo zich in de frontlinie kon en mocht gaan uitleven. Kokje raakte in de uitwedstrijd tegen Heinenoord al binnen het kwartier geblesseerd en heeft daardoor drie wedstrijden moeten toekijken.
Met nog een kwartier op de klok werd Ingmar van Bruggen onreglementair naar het gras gewerkt wat SHO een vrije trap opleverde op een kleine twintig meter van het doel. Ditmaal mocht Jasper Huisman het proberen en met succes. Via de handen van Van Beek verdween de bal in het doel: 1-2. Al snel daarna een bittere tegenvaller omdat Bob Vermunt met een blessure naar de kant moest. Niet duidelijk was wat de aanvoerder precies mankeerde. Voor Vermunt kwam Joost Boith in het veld.
Omdat Westlandia ook nog wel wat punten kan gebruiken gingen zij meer en meer aandringen wat ruimte opleverde voor de aanvallers van SHO. In blessuretijd leverde dat nog een gigamogelijkheid op voor Huisman die voor eigen eer ging en verzuimde om de vrijstaande Angel Queijo aan te spelen. Gelukkig leverde het SHO niet alsnog averij op en blijft de koppositie in handen van de Kikkershoekbewoners.
Opstelling SHO:
Peter Konings; Wilshon Lima, Danny Kerpel, Bob Bison, Kevin Angel Queijo; Rowdy Rijsdijk, Ingmar van Bruggen, Giovanni Breevaart; Ricky Bokhoven, Bob Vermunt, Jasper Huisman.
Wissels:
70’ Jeroen Kokje voor Ricky Bokhoven
84’ Joost Both voor Bob Vermunt
Doelpunten:
58’ 0-1 Bob Vermunt
62’ 1-1 Tim van der Voort
75’ 1-2 Jasper Huisman
Kaarten:
Scheidsrechter Ernstjan van der Perk had geel voor Wilshon Lima en Jasper Huisman van SHO.

20-04-2019 SHO – SV Poortugaal
Zatedag wordt het trio aprilwedstrijden afgesloten met de wedstrijd SHO – SV Poortugaal. Als het SHO lukt om de punten in huis te houden gaan we een spannende finale van de competitie tegemoet.
Aanvang 14.30 uur.