To Good To Go, Samen redden we eten!

De schappen van supermarkten liggen iedere dag vol voedingswaren. Maar als het product de THT-datum bereikt moet deze de winkel uit. Omdat het zonde is om dat lekkere eten aan het einde van de dag weg te moeten gooien is  een supermarkt in Oud-Beijerland de samenwerking aangegaan met Too Good To Go-app!

De klant die zijn steentje bij wil dragen aan voedselverspilling kan deze app downloaden, via de app kan een klant tegen een sterk gereduceerde prijs een tasje aanschaffen. In het tasje zitten voornamelijk verse producten. Denk aan een mix van groenten, vlees, zuivel, salades en soms ook brood of vis. De inhoud van het tasjes variëren iedere dag en is dus een verassing voor de klant wat hier in zit. De producten hebben minimaal de T.H.T. van de verkoopdag of zijn langer houdbaar.

De klant bestelt online het tasje en rekent deze ook online af via iDeal. Bij de balie in de winkel kan de klant het tasje afhalen.

Ondernemer Ardi van der Hoek: “We zien bestaande klanten die de tasjes aanschaffen maar ook nieuwe klanten die het leuk vinden om hun steentje willen bijdragen aan het tegengaan van voedselverspilling. Het is een concept uit Denemarken wat al door veel supermarkten gebruikt wordt, maar ook door bakkers, restaurants en pompstations”