Super-PR voor Renske van Antwerpen tijdens deel 4 van de Regio-West Competitie

Zaterdag 30 maart 2019 werd de wedstrijd gezwommen in het Sportcentrum van Papendrecht. Het ging om het vierde deel van de Regio-West Competitie waarbij een sterk deelnemersveld aanwezig was. Dit zwembad staat er nog niet zo lang en beschikt over elektronische tijdwaarneming. Zwemtrainer Harry Queré nam vandaag de honneurs als coach waar en had de leiding over een groep van zestien deelnemers.

Deelnemende verenigingen: ZV Strijen (Strijen), ACZ (Capelle aan den IJssel), DWF (Sliedrecht), Feijenoord Albion Zwemclub (Rotterdam), PCG (Gorinchem), SGGO (startgemeenschap Goeree-Overflakkee, voorheen De Stelle en De Gooye) en ZVS (’s-Gravendeel).

Deze wedstrijd konden we met ZVS maar liefst vier estafetteteams samenstellen! De wedstrijd begon met een estafette-afstand waarbij twee ZVS-teams aan de start verschenen.

Er werden veel goede prestaties neergezet. Alianne Rollof en Nienke Willemstein zwommen maar liefst drie individuele afstanden, waarvan zij allebei twee persoonlijke records hebben verbeterd! Anna Kok zwom ook ruim een seconde van haar oude tijd op de 100 meter vrije slag af. Betty Rollof volgde haar voorbeeld en verbeterde zelfs met twee seconden! Ook bij Dewi Sint-Nicolaas zijn er weer drie oude besttijden gesneuveld.

Jana Willemstein, Lieve van den Berg, Imke van Gessele en Priscilla van Riemsdijk vormden een estafetteteam voor de meisjes 4×50 meter vrije slag. Ze deden het natuurlijk supergoed! Alle vier hebben zij ook nog eens een prachtige nieuwe tijd op de 100 meter schoolslag neergezet. Tim Kruijthoff vulde dat clubje aan en zwom ook een mooie eerste tijd. Lieve en Priscilla zwommen ook nog eens een persoonlijk record op de 50 meter rugslag. Roan Craenen mocht natuurlijk niet achterblijven en verbeterde zichzelf ook één seconde op de 50 meter rugslag.

De meest opvallende prestatie van de avond was die van Renske van Antwerpen, die, niet zeven, niet acht, maar haar oude tijd met negen seconden verpulverde op de 100 meter vrije slag! Nadat zij die afstand gehad had, zwom zij nog ´even´ anderhalve seconde sneller op de 100 meter schoolslag.

Als laatste konden wij tien zwemmers inzetten voor de estafette 10×50 meter vrije slag. We waren misschien niet de snelste ploeg, maar iedereen in ons team zwom een mooie tijd.

Het lukte dit keer niemand om de top drie te halen in het zware deelnemersveld, maar er zijn veel persoonlijke records gezwommen. Uiteraard hebben we met z’n allen gegeten bij de grote gele M. Tot nu toe hebben we dit altijd gedaan na een wedstrijd in Papendrecht.