Strijen ook volgend seizoen 2de klasser

Door de uitslagen van afgelopen zaterdag 20 april en de in het resterende programma nog te spelen wedstrijd CWO-Zuidland heeft de Strijense Technische Unie equipe zich verzekerd van een nieuw seizoen in de2e klasse.
Voor de degradatie komen nu nog in aanmerking SSS, Kethel-Spaland, Zuidland, CWO en Alexandra’’66 terwijl het ook in de top van de 2e klasse D ongemeen spannend blijft; het kampioenschap gaat nog tussen Neptunus-Schiebroek, Nieuwenhoorn en Sparta en voor de 3e periode heeft zich nu ook nadrukkelijk Vitesse Delft gemeld. Door het kampioenschap van Binnenmaas hebben ook zij zich verzekerd van een plaats in de 2e klasse en is het nog afwachten of wellicht ook SSS en NSVV de tegenstander van Strijen in de 2e klasse zullen zijn. De wedstrijd tegen Neptunus-Schiebroek werd vooraf gegaan met 1 minuut stilte i.v.m. het overlijden van vrijwilliger en erelid Wim Kwakernaat op 85-jarige leeftijd. 
Zelf speelde Strijen een belabberde wedstrijd tegen koploper Neptunus-Schiebroek; voor rust mocht Faybian Hertstein in de 14e en 34e minuut frank en vrij de 0-2 ruststand aantekenen en had hij de pech dat lat en paal een hattrick voor hem in de weg stonden. Na rust gingen de Rotterdammers ongestoord verder en brachten in de 59e en 65eminuut Sander Duin en Paul Hoekstra de 0-4 tussenstand op het scorebord.   Pas in het laatste kwartier werden de Strijense mouwen opgestroopt en was Rik Bakker tot twee maal de bejubelde man; in de 77e minuut joeg hij een vrije trap tegen de touwen en in de 87e minuut was zijn kanonskogel van afstand keeper Angelo Spanjaard te machtig. Vervolgens kwam Alwin van der Werff nog oog in oog met de Rotterdamse doelman, maar zijn inzet zonder overtuiging trof geen doel anders had er wellicht nog een doldwaas einde van deze wedstrijd ingezeten.
Strijen speelt dit seizoen nog 3 wedstrijden in de 2e klasse D. Allereerst op 4 mei uit tegen Hellevoetsluis – een week vroeger i.v.m. hun 100-jarig jubileum-,  waarna op 18 mei Alexandria ’66 op bezoek komt en het seizoen op 25 mei afgesloten wordt met een uitwedstrijd tegen CWO.