SHO – Forum Sport


In de thuiswedstrijd tegen Forum Sport lukte het SHO om de koppositie te consolideren. Het was vooraf duidelijk dat het een pittige klus zou worden tegen de Voorburgers, ten eerste omdat SHO het in de heenwedstrijd -met een uur lang een man meer binnen de lijnen- niet lukte om de gastheren te vloeren en tevreden moest zijn met een 1-1 deling. Ten tweede haakte Forum Sport twee weken geleden Kloetinge pootje door -weer met tien man!- met 3-1 te winnen.
Trainer Sander Fakkel kon nog steeds niet beschikken over de geblesseerden Jeroen Kokje en Dennis Groosjohan maar Larbi el Harouchi, die voor het laatst in actie kwam op 16 februari in de thuiswedstrijd tegen Die Haghe, was voldoende hersteld om op de bank plaats te nemen.
Vanaf de aftrap namen de gasten het initiatief en drukte SHO terug op eigen helft. Maar de eerste de beste aanval van SHO leverde na vijf minuten direct 100% rendement op. Uit een voorgetrokken bal kopte Bob Vermunt goed in waarop doelman Jouvenaar slechts kon keren. Rick Bokhoven verzilverde de rebound: 1-0. Forum Sport bleef gevaarlijk en doelman Peter Konings moest nog knap een venijnige schuiver bij de paal wegtikken. Halverwege de eerste helft kreeg SHO dankzij goed doorgaan van Bokhoven de eerste corner te nemen. Jasper Huisman, precies een jaar geleden als speler van VVGZ met 5-1 afgedroogd door SHO, gooide de hoekschop scherp voor waarna de doorgekopte bal door Rick Bokhoven bij de tweede paal werd binnengekopt: 2-0.
De gasten trokken weer vrolijk ten aanval, kennelijk in de wetenschap dat hun verdediging -op die van SHO na de minst gepasseerde van 1B- toch bepaald niet het sterkste deel van de ploeg is. Al een paar minuten na het tweede doelpunt van SHO zorgde Mostava Frederik voor de aansluiting: 2-1. SHO stond op dat moment met maar tien man in het veld omdat Kevin Angel Queijo buiten de lijnen verzorgd werd. Na deze wake-up call kwam SHO beter in het spel en na ruim een half uur werd Rick Bokhoven binnen het strafschopgebied vastgehouden. Scheidsrechter De Waard stond er bovenop en aarzelde geen moment om de bal op de stip te leggen. Jasper Huisman vonniste vanaf elf meter feilloos: 3-1. Het eerste doelpunt voor Huisman, die een flink aantal wedstrijden miste door blessures. Het kon niet op voor SHO want nog voor de pauze werd de marge verder vergroot.
Rick Bokhoven werd precies op tijd gelanceerd en liftte vervolgens uitermate fraai de bal over de uitkomende -en kansloze- Jouvenaar in het doel: 4-1 en een hattrick voor de rechterspits van SHO.
Na de thee nam Forum Sport het heft weer in handen en beperkte SHO zich hoofdzakelijk tot tegenhouden. Dat had al snel slecht kunnen aflopen toen Peter Konings mistastte maar de bal werd naast het doel gewerkt. De Voorburgers kregen nog een aantal mogelijkheden maar echt gevaarlijk werd het nooit.
Wel lag regelmatig het spel stil door verzorging van geblesseerden.
Bij het aanbreken van het laatste kwart ging Robin Winkels naar de kant en werd vervangen door Rowdy Rijsdijk. Vlak na de wissel kreeg Bob Vermunt van wel heel dichtbij de bal vol in zijn gezicht en ging knock down richting kunstgras. Maar na opgelapt te zijn kon de aanvoerder weer verder.
In de slotfase ging Ingmar van Bruggen eruit voor Larbi el Harouchi, die vier wedstrijden had moeten toekijken en Vermunt stond zijn plekkie af aan Joost Both. Terwijl SHO weer aan aanvallen dacht en daar ook weer aan toekwam maakte Mostava Frederik volop gebruik van de vrijheid die hij kreeg en zorgde met zijn tweede doelpunt voor 4-2.
Voor dat het nog echt spannend kon worden gooide SHO er in de blessuretijd nog een swingende aanval uit die werd afgerond door -wie anders dan- Rick Bokhoven: 5-2. Met een verdiende strafschop en vier doelpunten was de 26-jarige aanvaller duidelijk de goudhaan van deze middag. De laatste keer dat een speler van SHO in een competitiewedstrijd vier keer doel wist te treffen was op 5 september 2015. In de met 9-0 door SHO gewonnen openingswedstrijd van de competitie tegen Rijsoord maakte Mikula Ristic een kwartet doelpunten.
Opvallend, overigens: vorig seizoen won SHO op de eerste zaterdag van april met 5-1 van VVGZ en twee jaar geleden ging Kloetinge met dezelfde cijfers over de knie.
Omdat Rijsoord met 3-0 won van SV Poortugaal en blijft het SHO op één punt volgen en Kloetinge ging op eigen veld met 1-0 onderuit tegen Westlandia en haakt voorlopig met zes punten achterstand even af in de titelrace.
Opstelling SHO:
Peter Konings; Wilshon Lima, Danny Kerpel, Bob Bison, Kevin Angel Queijo; Robin Winkels, Ingmar van Bruggen, Giovanni Breevaart; Ricky Bokhoven, Bob Vermunt, Jasper Huisman.
Wissels:
71’ Rowdy Rijsdijk voor Robin Winkels
81’ Larbi el Harouchi voor Ingmar van Bruggen
86’ Joost Both voor Bob Vermunt
Doelpunten:
05’ 1-0 Ricky Bokhoven
22’ 2-0 Ricky Bokhoven
25’ 2-1 Mostava Frederik
32’ 3-1 Jasper Huisman (strafschop)
36’ 4-1 Ricky Bokhoven
87’ 4-2 Mostava Frederik
90+3 5-2 Ricky Bokhoven
Kaarten:
Scheidsrechter Peter de Waard uit Amsterdam, hij floot vorig seizoen ook Deltasport-SHO (3-1), SHO-Kloetinge (1-1) en dit seizoen eveneens Deltasport-SHO (2-3), had geel voor Mike de Graaf en Marc de Chatenier van Forum Sport.

Balsponsor
De wedstrijdbal voor de wedstrijd SHO – Forum Sport is door HDO Dakbedekking uit Barendrecht beschikbaar gesteld. Waarvoor onze dank.

Sponsors van de week
Milot Reisbureau en Touringcarbedrijf – Rotterdam en
Robey Sportswear – Rotterdam
waren bij de wedstrijd sponsor van de week.

13-04-2019 Westlandia – SHO
Zaterdag gaat de reis voor SHO naar Naaldwijk om de degens te kruisen met Westlandia die Kloetinge in eigen huis verraste en met 1-0 won. SHO is dus gewaarschuwd! De thuiswedstrijd werd door SHO met 4-3 gewonnen met de winnende goal diep in blessuretijd van Bob Bison. Aanvang 14.30 uur.