OSV Oud-Beijerland wint van CVC Reeuwijk

OSV Oud-Beijerland

OSV Oud-Beijerland heeft dinsdagavond het duel om de Corso Casino Cup tegen CVC Reeuwijk op sportcomplex “Olympia” gewonnen. De Smeets Ferry-formatie van trainer Richard Koutstaal won het duel, na een 1-1 ruststand, uiteindelijk met 3-2. Het team van trainer Boris van Es kon vanavond helaas niet beschikken over haar sterkhouders tegen de thuisploeg. Het loerde daarom vooral op de counter. OSV kwam in de beginfase wel veelvuldig aan de bal, maar speelde de bal toch te vaak de verkeerde kant uit. Maar na een schot van Shurnel Francois en een goede redding van CVC-doelman Ruben van Delft kwam de thuisploeg een minuut later wel op voorsprong. Uit een voorzet vanaf de rechterkant strandde de inzet van Jan Jaspers op de CVC-doelman, waarna Patrick Korpel de bal in de rebound kon binnen koppen: 1-0. Lang kon de thuisploeg deze voorsprong echter niet vasthouden, want nadat Kevin van den Heuvel in de 11e min. de bal nog rakelings naast het OSV-doel schoot, was het een minuut later wel prijs. Slordig balverlies van Ilyas Edir ter hoogte van de middenlijn werd door Stephan Wahl meteen afgestraft. Vanaf de middenlijn schoot hij de bal in een keer over de ver voor zijn doel staande OSV-doelman via de doelpaal binnen: 1-1. Beide ploegen waren in de fase die volgde goed aan elkaar gewaagd, al was het in de 43e min. nog een schot van Thomas Lagerweij dat de CVC-staander trof.

Meteen na de pauze kwam de thuisploeg weer op voorsprong. Het was opnieuw Patrick Korpel, die in de 48e min. op de goede plaats stond om een voorzet van Shurnel Francois af te ronden: 2-1. Twee minuten later was het Jan Jaspers, die Shurnel Francois voor open doel in stelling wist te brengen, doch de aanvaller verzuimde om de juiste keuze te maken, oftewel hij treuzelde te lang en liet zich de bal door de doelman alsnog ontfutselen. De bezoekers kregen vervolgens door slordige passing bij de thuisploeg alle gelegenheid om de aanval te zoeken. Doelman Serhan Tenekecioglu hield zijn ploeg met een tweetal knappe reddingen evenwel op de been. Maar nadat Shurnel Francois in de 72e min. de bal nog van dichtbij had naast geschoten, wist hij in de 75e min. de doelman na een dieptepass wel te omspelen en de 3-1 binnen te schieten. In een alles of niets offensief werd Stephan Wahl bij de bezoekers vervolgens naar het front gedirigeerd en dat leverde ook resultaat op. Met een strak schot in de verre hoek wist hij de OSV-doelman in de 83e min. kansloos te laten: 3-2. De slotfase bleef daardoor spannend tot het laatste fluitsignaal van de prima leidende arbiter Ralph Majenburg uit Brielle. De stand veranderde echter niet meer.

OSV Oud-Beijerland zal op dinsdag 23 april a.s. op sportcomplex “Olympia” de winnaar treffen van het op dinsdag 9 april a.s. nog te spelen duel tussen FC Dordrecht (AV) en Hermes DVS. OSV Oud-Beijerland – CVC Reeuwijk 3-2 (1-1): 9. Patrick Korpel 1-0; 12. Stephan Wahl 1-1; 48. Patrick Korpel 2-1; 75. Shurnel Francois 3-1; 83. Stephan Wahl 3-2.

OSV Oud-Beijerland: Serhan Tenekecioglu – Jock de Burgo, Wesley Koedam (46. Loek Visser), Bas Koelemeijer (46. Jurriaan Lindhout) en Nick van Dijk – Thomas Lagerweij, Ilyas Edir en Ricardo Danning – Jan Jaspers, Patrick Korpel (62. John van Tiggelen) en Shurnel Francois.

CVC Reeuwijk: Ruben van Delft – Postma, Jetro Bevers, T. van Sprang (46. Luuk Kwast) en Arthur Heij (19. M. Douma) – Stephan Wahl, Kevin van den Heuvel en Rene Story – Rick Hammer, Kieran Dekkers (60. NN) en Aksel Koopman.