OSV Oud-Beijerland nadert Rozenburg na overwinning

OSV Oud-Beijerland

OSV Oud-Beijerland is er op sportcomplex “Olympia” in geslaagd de punten tegen runner-up Rozenburg in huis te houden. De Smeets Ferry-formatie van trainer Richard Koutstaal zegevierde, na een 2-0 ruststand, vanmiddag met 6-1. Het team van trainer Peter-Marcel Nauta trof vanmiddag een gretige thuisploeg, die het goede gevoel van vorige week graag wilde vasthouden. Het combineerde ook vanmiddag weer makkelijk en kwam al in de 10e min. op voorsprong.
Uit een goed lopende aanval over de linkerkant was het Jan Jaspers, die zijn kopbal langs de handen van Rozenburg-doelman Wouter Bloothoofd over de doellijn zag eindigen: 1-0. In de 19e min. was het diezelfde Jan Jaspers, die na een doorkopbal van Patrick Korpel zijn inzet tussen de benen van de doelman zag stranden. Maar een minuut later was het wel raak. Na een fraaie actie over de linkerkant was het Ricardo Danning, die zijn voorzet vanaf de achterlijn bij de tweede paal door Jan Jaspers zag worden binnen geschoten: 2-0. De bezoekers kwamen hierna beter in de wedstrijd en kwamen met de opstekende wind in de rug vaker in de buurt van het OSV-doel. Zo viel een voorzet van Vince Lissenberg maar net naast het OSV-doel. Maar nadat een inzet van Shurnel Francois in de 42e min. rakelings voor het Rozenburg-doel langs ging, was het uit de tegenaanval Vince Lissenberg, die een voorzet van Floris van den Heuvel binnen kopte. De treffer werd echter wegens buitenspel geannuleerd.

De tweede helft leverde al meteen een treffer op voor de thuisploeg. Een aarzeling in de Rozenburg-afweer werd door Shurnel Francois in de 50e min. koelbloedig in een doelpunt omgezet: 3-0. De wedstrijd leek beslist. Ook toen Jan Jaspers de doelman in de 63e min. in de korte hoek trof na een pass van Patrick Korpel leek er geen vuiltje aan de lucht. Maar ook nu kwamen de bezoekers uit de tegenaanval meteen terug. Een door Bethslot Woldeamanuel getrapte hoekschop verdween in de 64e min. langs vele benen en handen in het OSV-doel: 3-1. Ditmaal was het de thuisploeg, die goed op de tegentreffer reageerde en een minuut later de marge al weer had hersteld. Een keer raken van de bal door Ricardo Danning, Ilyas Edir en Shurnel Francois en de bal lag achter doelman Wouter Bloothoofd in het doel: 4-1.

Ook Ricardo Danning pakte in de 71e min. zijn doelpuntje mee, toen hij op de goede plek stond om een op de doelman gestrande inzet van Patrick Korpel van dichtbij kon binnen tikken. In de 89e min. was het nog Nick van Dijk, die met zijn eerste competitiedoelpunt – uit een pass van Jan Jaspers – de eindstand op 6-1 wist te brengen brengen.

De prima leidende arbiter Michael Lindhout uit Rotterdam hield in dit sportieve duel de kaarten op zak.

Dinsdag 16 april a.s. wordt om 20.00 uur het inhaalduel gespeeld tussen Rozenburg en OVV op sportpark “West”.

Komende zaterdag gaat OSV dan op bezoek in Piershil en treft Rozenburg in eigen huis Den Bommel. OVV, de eerstvolgende tegenstander op sportcomplex “Olympia” van OSV op zaterdag 11 mei a.s., ziet Pernis op bezoek komen.

SC Botlek – OSV Oud-Beijerland – Rozenburg 6-1 (2-0): 10. Jan Jaspers 1-0; 20. Jan Jaspers 2-0; 50. Shurnel Francois 3-0; 64. Bethslot Woldeamanuel 3-1; 65. Shurnel Francois 4-1; 71. Ricardo Danning 5-1; 89. Nick van Dijk 6-1.

OSV Oud-Beijerland: Serhan Tenekecioglu –– Jock de Burgo, Loek Visser, Wesley Koedam (75. Jordi van Marion) en Nick van Dijk –– Thomas Lagerweij (59. Stephan

Baaij), Ilyas Edir en Ricardo Danning –– Jan Jaspers, Patrick Korpel (75. Bas Koelemeijer) en Shurnel Francois.

Rozenburg: Wouter Bloothoofd –– Sander Kraaijeveld, Elroy van Seventer (75. Stefan van Es), Sander Arkenbout en Jordie de Groot –– Regilio van Buuren, Paul Santra en Bryan van der Laan –– Bethslot Woldeamanuel, Vince Lissenberg en Floris van den Heuvel