Ondertekening overeenkomst Open Waard gebouw B

Na een positieve behandeling in de gemeenteraad van dinsdag 16 april, is de handtekening gezet onder de aanvullende overeenkomst tussen HW Wonen en gemeente Hoeksche Waard. Een aanvullende overeenkomst, want het plan voor gebouw B van de Open Waard in Oud-Beijerland is anders dan de eerste plannen. Door een verandering in wetgeving mag de woningcorporatie alleen nog nieuwe woningen bouwen voor sociale huur. Daarom is het plan aangepast en komen er 57 woningen, 7 meer dan in het oorspronkelijke plan. Door het opsplitsen van een aantal 3-kamer woningen, komen er straks 41 sociale huurwoningen (tot € 720,- huur per maand) en 16 vrije sector huurwoningen (meer dan € 720,- huur per maand).

Bestemmingsplan

Door de aanpassing van het plan moest ook het bestemmingsplan aangepast worden. Dat is dinsdag besproken in de gemeenteraad. Op dinsdag 14 mei wordt het bestemmingsplan besloten in de besluitvormende raadsvergadering. Door de wijziging moesten er ook nieuwe afspraken tussen HW Wonen en de gemeente gemaakt worden. Die zijn vastgelegd in een nieuwe overeenkomst, die op woensdag 17 april feestelijk is getekend in het gemeentehuis in Maasdam.

HW Wonen pakt de wijziging meteen aan om het plan helemaal up-to-date te maken als het over duurzaamheid gaat. Zo worden de woningen gasloos en wordt er gebruikt gemaakt van zonnepanelen.

De verwachting is dat in 2020 gestart kan worden met de bouw. Voor die tijd wordt het oude gebouw gesloopt. En vieren we op zaterdag 13 juli de opening van het zorggebouw van Alerimus, het gezondheidscentrum en de winkels in gebouw A.

Op de foto staan van links naar rechts: Ben Pluimer (HW Wonen), Marjolein Luyten (gemeente Hoeksche Waard), wethouder Piet van Leenen (gemeente Hoeksche Waard), Paul de Bruijn (HW Wonen) en André Gorissen (HW Wonen).