OBS de Zevensprong is een nieuwe afvalvrije school in de Hoeksche Waard

De RAD HW B.V. heeft in samenwerking met Professor Lamoraal een nieuw educatieprogramma ontwikkeld voor de Afvalvrije School.

Afval is één van de uitdagingen van deze tijd. We produceren er jaarlijks veel van en het belandt niet altijd waar het zou moeten. We zijn al aardig op weg om bewuster met ons afval om te gaan.

Maar wat kunnen we nog meer doen?

Dat is de vraag waar de basisscholen zich over buigen tijdens dit project.

Donderdag 18 april heeft de kick-off van de nieuwe afvalvrije school plaatsgevonden: OBS de Zevensprong Centrum in Oud-Beijerland.

Als onderdeel van het lesprogramma heeft de basisschool een ‘’afvalredders-team’’ in het leven geroepen. Dit team bestaat uit een samengesteld groepje leerlingen uit verschillende groepen. Zij kregen de taak om het afval binnen de school in kaart te brengen en een plan te bedenken om afval tegen te gaan.

De kinderen hebben een aantal afvallessen achter de rug en weten wat het inhoudt om een afvalvrije school te zijn.

Wethouder Piet van Leenen had de eer om de school in te luiden als een afvalvrije school. Het feestelijke moment vormde het startschot van het project. Professor Lamoraal heeft door middel van praktijkopdrachten de kinderen van alles geleerd afval scheiden en recycling.

Als kers op de taart kregen de leerlingen afvalvrije scholen-drinkbekers overhandigd en werd aan de school handige prullenbakken van gerecycled materiaal uitgedeeld om het afval makkelijk te scheiden.