Mirjam Nelisse enige Statenlid in Zuid-Holland met landbouwachtergrond

Het was nog even spannend, maar de VVD heeft toch weer 10 zetels in de Provinciale Staten van Zuid-Holland. Mirjam Nelisse, de kandidaat van de VVD die op plaats nummer 10 stond, is dolblij dat ze Statenlid mag blijven: “Ik heb me de afgelopen 4 jaar ingezet voor het landelijk gebied en wil dat graag blijven doen. Juist dit gebied staat steeds meer onder druk, terwijl het platteland enorm belangrijk is voor bijvoorbeeld onze voedselvoorziening en onze natuur.”

Provinciale Staten van Zuid-Holland besluiten over veel onderwerpen die het landelijk gebied aangaan zoals woningbouw en de aanleg van wegen. Tegelijkertijd is het landelijk gebied ondervertegenwoordigd: slechts een derde van de Statenleden woont in gemeenten met minder dan 100.000 inwoners. Volgens Nelisse is het belangrijk dat hier meer balans in komt: “de helft van de Zuid-Hollanders woont op het platteland. Het zou mooi zijn als in de toekomst meer Statenleden ook daar vandaan komen.”

Nelisse ziet ook graag meer boeren en tuinders in de Staten: “Ik ben op dit moment het enige Statenlid met een agrarische achtergrond. Ik ben ongelooflijk trots op deze groep, en zal mij de komende jaren volop blijven inzetten om te beschermen wat zij opgebouwd hebben.”