Heinenoord ruim langs Die Haghe

SV Heinenoord

De laatste wedstrijd van 2018 was tegen Die Haghe. Toen iedereen dacht met de volle winst naar huis te gaan, kregen de Hagenezen in de slotseconde nog een hoekschop te nemen. Een jawel, ik hoor het Nick Vervoort nog zeggen: Ongelooflijk, hij schampte de bal, maar dat betekende wel EEN punt i.p.v. Drie. Deze zaterdagmiddag zou het anders gaan en moeten. DE mannen van Ralph Kalkman, zonder de geschorste Jordey van Dam, hadden er zin in en lieten dat vanaf het eerste fluitsignaal zien. Een mooie combinatie in de 11e minuut met een voorzet van Richie Basoski op Dejan de Feiter eindigde panklaar bij Andrew van Tiggelen, die de bal voor het intikken had. 1 – 0. Even later had de Beijerlander de 2 -0 op zijn schoen, maar miste deze enorme kans en schoot rakelings langs de paal. Het antwoord kwam van de bezoekers toen Tony Bergsma er van door ging, echter de pegel die hij losliet kwam in de veilige handen van Dillan Heijnen. In de 25e minuut wederom om een 100 % kans, toen doelman Bas Drost de bal los liet en Sander de Heus de bal op pikte, maar met een leeg doel voor zich, het voor elkaar kreeg naast de verkeerde kant van de paal te mikken. Toen na een half uur spelen aanvoerder Toine v.d. Berg uit een hoekschop keihard inschoot, stond een medespeler in de weg, zodat dit feest ook niet door ging. Nadat eerst een uitstekend genomen corner van die Haghe door iedereen werd gemist, was het weer de beurt aan de thuisploeg. Een schitterende combinatie tussen Remco Buist en Sander de Heus, werd door Dejan de Feiter afgerond toen hij de bal snoeihard in de touwen joeg. 2 – 0. Een misverstand in de Haagse verdediging werd op slag van rust fraai afgestraft door Richie Basoski en dat betekende 3 – 0.

Het tweede bedrijf was amper begonnen, toen invaller Mark van Kippersluis een grove overtreding beging op Dejan de Feiter De uitstekend leiding gevende scheidsrechter Erwin Dam uit Waarland ( een dorp vlakbij Alkmaar )maar dit terzijde, greep resoluut naar zijn borstkas en toverde de ongelukkige Hagenaar, die normaal nooit te ver gaat , de rode kaart voor zodat hij kon gaan douchen. Na het even geprobeerd te hebben moest Dejan de Feiter toch het veld verlaten en werd vervangen door Mitch Fransen. Tegen 10 man volgde in de 54e minuut een fraaie aanval over rechts, die door Sander de Heus met een harde schuiver werd afgerond en hij de 4 -0 op het scorebord bracht. Een vrije trap van aanvoerder Mitchel de Bas in de buurt van de zestien werd door Dillan Heijnen uit het doel gebokst en leverde ook in de rebound niets op. Een enorme rush van Ricardo Rosario Lopes Landim werd niet goed begrepen door zijn medespelers, want er was niemand mee gegaan zodat de bal een gemakkelijke prooi werd voor Dillan Heijnen. Intussen was Martijn Terlouw vervangen door Leon Steketee en kwam Neall Mouthaan nog

binnen de lijnen voor Sander de Heus. De kers op de taart kwam in de 75e minuut. Een schitterende voorzet op maat van Remco Buist werd door Mitch Fransen fantastisch ingekopt en dat betekende een beauty van een doelpunt en 5 – 0 op het scorebord. Gezien het toch nog gemiste aantal kansen, zou een zevenklapper niet vreemd zijn geweest. Al met al een heerlijke wedstrijd voor de supporters en een groot compliment aan scheidsrechter Erwin Dam uit Waarland, die foutloos floot en naast de rode kaart nog een gele kaart gaf aan Richie Basoski. Door deze overwinning stijgt De Noord naar plaats ZES op de ranglijst.

a.s. zaterdag volgt de wedstrijd in en tegen promovendus Honselersdijk.

OPSTELLING.

Dillan Heijnen – Anthal v.d. Berg – Martijn Terlouw – ( 65. Leon Steketee ) – Andrew van Tiggelen – Ramon Salas – Toine v.d. Berg – Dejan de Feiter – ( 50. Mitch Fransen ) – Richie Basoski – Remco Buist – Sander de Heus – ( 75. Neall Mouthaan ) – Richard Stolte.-