Heinenoord geeft wéér voorsprong in slotfase weg

SV Heinenoord

Met precies dezelfde opstelling als vorige week tegen Die Haghe, begonnen de mannen van coach Ralph Kalkman tegen Honselersdijk. Al in de eerste minuut leverde dat een corner op en een uithaal van Ramon Salas, die wederom tot hoekschop werd verwerkt, wat overigens geen gevolgen had. De hervatting kwam van de snelle en handige Angelo Zwirs, die Anthal v.d. Berg handen vol werk gaf en zijn eerste poging naast het Heinenoorddoel zag verdwijnen. Een vrije trap op rechts door Brian Valstar spatte op de vuisten van Dillan Heijnen uiteen, terwijl aan de andere kant een pass van aanvoerder Toine v.d. Berg op Sander de Heus alweer een corner opleverde, echter zonder resultaat.

Zo golfde het spel heen en weer, terwijl de uitvallen van de thuisploeg steeds gevaarlijker werden en met name Tom van Veen na een kwartier spelen Anthal v.d. Berg uit speelde en zijn schot rakelings langs de paal zag verdwijnen. Nadat Toine v.d. Berg uit een hoekschop van Richard Stolte zijn keiharde pegel zag gekeerd, moest de aanvoerder snel terug om op tijd in te grijpen op de doorgebroken Brian Valstar. Na een half uur spelen volgde een fraaie combinatie tussen Pawel Rubin en Leon de Brabander, die uiteindelijk door de buitenspel staande Angelo Zwirs werd ingeschoten, maar aangezien de vlag van de assistent scheidsrechter naar beneden bleef werd het doelpunt goed gekeurd door scheidsrechter Herwin van der Maat uit Alphen a/d Rijn en dat betekende 1 – 0. Dit doelpunt gaf de Westlanders vleugels en in deze fase van de wedstrijd werd de druk steeds groter.
Zo kwam er wederom een gevaarlijke situatie na een een-tweetje tussen Angelo Zwirs en Tom van Veen, echter op tijd uitstekend gezien en ingegrepen door Martijn Terlouw. Op slag van rust behoedde doelman Dillan Heijnen zijn ploeg voor een grotere achterstand door een wereld redding op een pegel van plaaggeest Angelo Zwirs. Het eerste bedrijf werd afgesloten door een redding van doelman Boy Zuiderwijk op een hard schot van Remco Buist.

De tweede helft met nog dezelfde opstelling begon met een combinatie tussen Sander de Heus en Richie Basoski en uiteindelijk een schot van Dejan de Feiter, wat naast ging. In de 57e minuut kwam Jordey van Dam binnen de lijnen voor Dejan de Feiter en even later Mitch Fransen voor Anthal v.d. Berg. Na alweer een fraaie redding van Dillan Heijnen, was het de beurt aan de mannen van Ralph Kalkman, wat een kopbal in het zijnet van Remco Buist opleverde. Een voorzet van Sander de Heus werd op tijd geblokt voor dat Richie Basoski er iets mee kon doen en een snelle uitval van de Westlanders, waarbij de Heinenoordverdediging dacht aan buitenspel werd afgetroefd door Angelo Zwirs, die de voorsprong in de 70e minuut verdubbelde en dat betekende 2 – 0. Met nog een kwartier te gaan deed Heinenoord er een schepje bovenop, wat meteen een hoekschop opleverde.
Remco Buist stond op de juiste plek en schoot fraai de aansluitingstreffer binnen 2 – 1. Terwijl de verbinding met radio Hoekschewaard in volle gang was dit heuglijke feit te melden aan het thuisfront, werd ook de gelijkmaker door Richie Basoski binnen geschoten, zodat dit meteen kon worden meegenomen. 2 – 2. Plotsklaps waren de rollen omgedraaid en kreeg de Noord vleugels want uit een corner bracht Sander de Heus de stand op 2 – 3. Ongelooflijk, binnen VIJF minuten was de 2 – 0 achterstand omgebogen naar een 2 -3 voorsprong. Echter, Westlanders zijn een taai volkje wat keihard werkt en nooit opgeeft.
Met man en macht werd het vijandelijke doel van de bezoekers bestormd en moest Martijn Terlouw nog een bal van de lijn halen om erger te voorkomen. En evenals bij de thuiswedstrijd lukte het wederom de mannen van trainer Peter Boon in de slotfase toe te slaan en er alsnog een gelijkspel uit te halen. In de thuiswedstrijd werd de 2-1 voorsprong in de laatste minuut uit handen gegeven en werd het 2 – 2. Nu was het Pawel Rubin die doelman Dillan Heijnen onder vuur nam en in eerste instantie redde, maar de bal niet onder controle kon krijgen, dus kon de Pool in de rebound nog een keer uithalen en dit keer was het wel raak en bepaalde hij de eindstand op 3 – 3.
Voor de zoveelste keer dit seizoen werd de voorsprong in de slotfase uit handen gegeven en dat verklaart de plaats op de ranglijst waar Heinenoord nu staat. Aan de andere kant, gezien het verloop van deze wedstrijd is EEN punt wel een terechte uitslag.

Er zijn nog 4 wedstrijden te gaan en a.s. zaterdag komt Brielle op bezoek.

Aanvang : 14.30 uur.

OPSTELLING.

Dillan Heijnen – Anthal v.d. Berg – ( 68. Mitch Fransen ) – Martijn Terlouw – Andrew van Tiggelen – Ramon Salas – Toine v.d. Berg – Dejan de Feiter – ( Jordey van Dam ) – Richie Basoski – Remco Buist – Sander de Heus – ( 78. Sander de Heus ) Richard Stolte.