Goudswaardse Boys-Transvalia/ZW

Afgelopen paaszaterdag lukte het Goudswaardse Boys slechts met de grootste moeite om tegen gedeeld hekkensluiter TransvaliaZW de punten in eigen huis te houden. Mede door een aantal, vanwege blessures en schorsingen, afwezige basisspelers was de formatie van trainer Leo Tol niet bij machte om een duidelijk stempel op de wedstrijd te drukken. De bezoekers namen na een half uur brutaal de leiding via een benutte strafschop van Ivan do Rosario Monteiro: 0-1. De bal belandde op de stip vanwege een overtreding van Marco van der Ree Doolaard op Aiver Rafael. Lang konden de Rotterdammers niet genieten van de voorsprong want vijf minuten later rondde Benjamin Eenkhoorn beheerst af na een uitstekende voorzet van Darwyn Pennock: 1-1.

Tien minuten na de thee kwamen de Boys op voorsprong. Een overtreding van Stein Elmendorp op Thomas Keijzer vond geen genade in de ogen van de arbiter en Bart Dam mocht vanaf elf meter aanleggen. TransvaliaZW-doelman Glenn Adriaanse keerde diens inzet, maar was kansloos bij de rebound van de attente Thomas Keijzer: 2-1. De bezoekers kregen via Orlando Dalnoot en aanvoerder Ivan Do Rosario Monteiro (via de paal naast) mogelijkheden op de gelijkmaker, maar doelman Bryan Huijzers hield zijn doel bekwaam schoon. Namens de thuisclub was met name Robin Verhoeven slordig in de afwerking, zodat het op het zonovergoten Sportpark de Koorenaar bij een nipte 2-1 bleef.