Bear’s Den – Crow (ITP: week 18)

Deze week is Bear’s Den – Crow onze ‘In The Picture’-track.

Bear’s Den uit Londen bestaat uit Andrew Davie en Kevin Jones. Ze beheren samen met Mumford & Sons een eigen platenlabel. Niet gek dus dat ze wel eens in één adem met elkaar genoemd worden. We roepen al een tijdje dat we Bear’s Den in de gaten moeten houden. Terecht dus, want hun nieuwe single “Crow” is een juweeltje. De song is geschreven door Andrew Davie ter nagedachtenis van de vriend van zijn moeder waar hij mee opgroeide en een tweede vaderfiguur voor hem werd, maar overleed toen Andrew zelf 15 was. Bear’s Den is dit jaar nog te bewonderen op o.a. Rock Werchter en Lowlands. Hun nieuwe album “So That You Might Hear Me” is afgelopen vrijdag uitgekomen en hun nieuwste single “Crow” is deze week ITP bij RadioHW.

Elke week staat er een nieuwe plaat In The Picture. Dit is een redelijk onbekende, nieuwe single die wat extra aandacht verdient. Wekelijks stemt een geselecteerde muziekredactie uit de genomineerden op hun favoriete plaat. Op maandagavond tussen 22:00 en 23:00 wordt deze In The Picture-plaat bij het programma ‘Don’t Forget The Music’ bekend gemaakt. Deze is gedurende de hele week regelmatig te horen op Radio Hoeksche Waard.

 

 


Artwork by: