Zinkweg en GOZ in evenwicht

Nadat  Zinkwegse Boys vanaf de 24e minuut, na een rode kaart, met 10 man verder moest kwam het team thuis tegen GOZ toch met 1-0 voor. Deze tussenstand bleef lang op het scorebord staan maar GOZ wist met 2 snelle goals op rij een kwartier voor tijd op 1-2 te komen. Kort voor tijd wist de Zinkweg er toch nog de gelijkmakende 2-2 uit te persen.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de gasten. Mike in’t Veld mikte via de vingertoppen van keeper Stephan van Ruiven naast. Het duurde tot de 19e minuut voordat ZWB echt gevaarlijk wist te worden. In een scrimmage voor de goal haalde een verdediger van GOZ een inzet van Mees Lebbink van de doellijn. Vijf minuten later wilde linksback John van der Zanden zijn eigen balverlies op het middenveld onnodig te onbesuisd corrigeren en hij nam met een sliding vol het been van de tegenstander mee waardoor hij met rood kon vertrekken. Beide teams speelden aanvankelijk 4-3-3 maar trainer Nasser Abdalla van de Boys moest noodgedwongen 2 van zijn aanvallers[ t.w. Martijn van Zuuren en Rahman Al Turky] in laten zakken om met een man minder niet overlopen te worden. ZWB nam echter verrassend met 10 man het spel in handen en kwam in de 33e minuut met 1-0 voor. Een keihard schot van Fouad El Ouazizi werd door de keeper gekeerd maar in de rebound door Rahman Al Turky strak binnen geschoten. Richting de thee testte eerst El Ouazizi de keeper nogmaals vanuit de 2e lijn maar de laatste bokste de bal weg. Op slag van rust schampte Rick de Ruiter van de gasten de bal te zacht met het hoofd om keeper van Ruiven te verontrusten.

In de 2e helft kon GOZ aanvankelijk nog steeds geen vuist maken met een man meer. Sterker nog; De enige Zinkwegspits John Ackon was uit de counter 2 keer op rij zeer dicht bij een verdubbeling van de score. Eerst mikte hij net naast en even later trof hij de keeper op zijn weg. Helaas moest ZWB-aanvoerder Mike Fiere geblesseerd het veld verlaten nadat hij in de draai zijn knie verrekte. Hij werd vervangen door Sander van Hamburg. Rond de 80e minuut scoorde GOZ echter 2 keer kort achter elkaar na goed voorbereidend werk van Jeremy Hensen. Bij de 1-1 smoorde een door een ZWB-verdediger geblokte bal  in de 16 meter. Niels de Visser van GOZ was er als de kippen bij om af te ronden. Even later was het Mike in’t Veld die in een druk bezette 16 meter zijn schoen in 1 beweging tegen het leder zette, 1-2. Zinkwegse Boys wist, na 64 minuten met een man minder gelopen te hebben, toch in de 88e minuut nog op gelijke hoogte te komen. John Ackon soleerde naar de goal maar moest om de keeper te passeren flink naar links uitwijken. Knap wist hij toch nog af te ronden waardoor de eindstand 2-2 was.