Wethouders steken handen uit de mouwen tijdens NL Doet

Afgelopen weekend was het weer zover: NLdoet. Samen met duizenden andere organisaties organiseerde het Oranje Fonds de grootste jaarlijkse vrijwilligersactie die ons land kent. Ook in de Hoeksche Waard was van alles te doen. Namens het college van burgemeester en wethouders staken Joanne Blaak, Paul Boogaard, Piet van Leenen en Huibert Steen dan ook graag de handen uit de mouwen.

Met de actie, die dit jaar plaatsvond op 15 en 16 maart, laat het Oranje Fonds zien hoe belangrijk actieve inwoners voor de (lokale) samenleving zijn. Een gegeven dat het college van gemeente Hoeksche Waard onderstreept en daarom van harte steunt door actief hieraan deel te nemen.

Wethouders Blaak en Boogaard gingen aan de slag in Plukhoek Mookhoek

Deze pluktuin aan de Strijensedijk in Mookhoek moest op orde gebracht worden voor de start van het seizoen. De wethouders sjouwden onder andere met tegels waarmee het worteldoek werd vastgelegd. Verder werden er heggen en haagjes geplant en hekjes van wilgenhout geplaatst. Ondanks het onstuimige weer zat de sfeer er goed in en werd er hard gewerkt. Het resultaat: de tuin is zo goed als klaar voor het voorjaar!

 

Wethouder Van Leenen bezocht de woonlocatie van Gemiva-SVG Groep in Puttershoek

Aan de Julianastraat wonen mensen met een lichamelijke beperking en/of niet-aangeboren hersenletsel en mensen met een verstandelijke beperking. Gemiva wilde graag voor haar cliënten een leuke, actieve en creatieve dag organiseren. De dorpswethouder maakte samen met de cliënten kaarten en at daarna gezellig een boterham mee. Voor de cliënten was de dag hiermee nog niet ten einde. Zo kregen zij ’s middags nog een djembé workshop en was er ’s avonds een feestmaaltijd gevolgd door een disco.

Wethouder Steen liet de spierballen rollen in Nieuw-Beijerland

Hier moest namelijk een nieuwe laag houtsnippers onder de diverse speeltoestellen van speeltuinvereniging Jeugdland worden aangebracht. Ook hielp hij bij het verwijderen van onkruid. De speeltuin wordt op dit moment gerenoveerd. Er zijn deze maand diverse nieuwe speeltoestellen geplaatst, ook voor mindervalide kinderen. Met de verse laag houtsnippers als valondergrond kunnen alle kinderen straks weer veilig samen spelen in de mooie speeltuin.

Na afloop waren de wethouders blij dat ze hun steentje hadden kunnen bijdragen

“Het geeft zo’n goed gevoel om samen iets op te knappen of te organiseren in de wetenschap dat je daarmee andere mensen helpt en blij maakt. Het vrijwilligerswerk dat we vandaag mochten doen voelde daardoor helemaal niet als een ‘klus’. Het was gezellig en het is inspirerend en hartverwarmend om te zien hoeveel mensen zich belangeloos voor hun medemens inzetten.”