Wethouder Blaak neemt bijzonder kookboek voor bijzondere mensen in ontvangst

Op 2 april zal Cavent, zorgorganisatie in de Hoeksche Waard een het kookboek “Hoera Ik Kook” voor mensen met een beperking presenteren. Wethouder Joanne Blaak zal “Hoera Ik Kook” in ontvangst nemen. Dit gebeurt tijdens een speciale lunch voor het college van burgemeester & wethouders van gemeente Hoeksche Waard, die door cliënten van Cavent wordt bereid mét gerechten uit het kookboek.

Steeds meer mensen met een beperking zullen zelfstandig blijven wonen. Opname in een instelling is niet meer vanzelfsprekend. Bij zelfstandig wonen hoort ook zelf koken, maar dat is niet eenvoudig als je een verstandelijke beperking hebt. “Hoera Ik Kook” is speciaal voor en door cliënten van Cavent gemaakt.

Wat het bijzonder maakt:

* Iedere handeling van het bereiden is in het boek voorzien van een foto dat duidelijk maakt wat er moet gebeuren. Ieder recept is daardoor een soort stripverhaal.

* Ieder “stripverhaal” is door cliënten van Cavent getest op begrijpelijkheid en duidelijkheid. En of het lekker is natuurlijk. Zo is de bruikbaarheid van het boek keer op keer verbeterd.

* Ik kook is een losbladig boek. Heb je een beperking, zoals autisme, dan kun je niet overweg met 100 recepten. Je kunt er dan 1 of 2 tegelijk in je kookboek doen.

* Ook de vormgeving is aangepast op de doelgroep.

* En niet onbelangrijk: de recepten zijn lekker, gezond en makkelijk te maken.

Het boek is na 2 april online te koop, zodat ook anderen kunnen leren koken en genieten van de recepten. En hier zijn onze cliënten trots op, want ze hebben iets gemaakt dat ook in de verkoop gaat.

Datum: dinsdag 2 april Tijdstip: 13.00 uur.

Locatie: Cavent Numansdorp, Kwartelstraat 1 achterzijde in Numansdorp

Medeschrijvers van het kookboek Ramona Snel, Petra Schelling en Marieke Doolaard (cliënten van Cavent) overhandigen het boek aan wethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat (Gemeente Hoeksche Waard).