Strijen in slotfase onderuit tegen SSS

De Hoekschewaardse derby tussen de Strijense Technische Unie equipe en SSS Klaaswaal stond in het teken van de 14 uitgedeelde gele kaarten -waarvan 2 x dubbele voor Rik Bakker en Mark Stam-  en 2 direkte rode kaarten. Reeds na 10 minuten waren 4 gele kaarten te noteren voor onbenullige zaken.  Een buitenstaander zal dan gelijk denken aan de Hoekse en Kabeljauwse twisten met veldslagen tussen de twee Hoekschewaardse verenigingen. Niets van dit alles bleek na afloop van de wedstrijd maar wel dat deze wedstrijd vele kosten en schorsingen voor beide clubs opleverden.
In de eerste helft was het mede door de stormachtige wind en regen- en hagelbuien een magere vertoning, waarbij SSS met enkele vrije trappen de meest gevaarlijke ploeg was. Keeper Natoe dos Santos wist met kunst en vliegwerk zijn doel schoon te houden, terwijl Ricardo Minnes de baas bleef over de doorgebroken Dion van Kralingen en een vrije trap van Rik Bakker net naast het doel verdween. In de 70e minuut kwam Strijen op voorsprong; na een vrije trap van Rik Bakker werd de bal doorgekopt door Karam Bensdjed naar spits Mark Stam die geen moeite had de bal binnen te werken: 1-0.  Als een duveltje uit het doosje kwam in de 83e minuut de gelijkmaker op het scorebord. Een ingeschoten bal belandde op de langs het lichaam gehouden arm van Rik Bakker; strafschop was de beslissing en een 2e gele kaart voor de ongelukkige Bakker. Frank van der Linden pakte het buitenkansje met beide handen aan: 1-1.  In de slotfase kregen beide ploegen nog kansen om de overwinning uit het vuur te slepen.  Deze winnende treffer viel in de slotminuut; na een vrije trap van Gijs van der Zande wist Max Pelkman de winnende 1-2 binnen te werken. Gedacht werd in buitenspelpositie, maar het vlaggen van de assistent-scheidsrechte werd overruled en na protesten van aanvoerder Mark Stam kon ook hij met een 2e gele kaart voortijdig de kleedkamer opzoeken.
Door deze uitslag doet SSS goede zaken in de onderste regionen, maar Strijen moet nog enkele wedstrijden vol aan de bak om niet in de problemen te komen. A.s. zaterdag wacht de moeilijke uitwedstrijd tegen Vitesse Delft en de week erna aan de Strijense Sportlaan tegen het eveneens in de onderste regionen verkerende Kethel-Spaland.