SHO – Deltasport

Na vier weken met SHO – Deltasport eindelijk weer een thuiswedstrijd voor de wit/zwarten. Hoewel minder extreem stond er net als vorige week een straffe wind om de moeilijkheidsfactor te verhogen. Trainer Sander Fakkel was vooraf niet te benijden wegens de absentie van een kwartet spelers waarvan drie man uit de achterste linie. Danny Kerpel moest vanwege vijf gele kaarten toekijken en het trio Jeroen Kokje, Dennis Groosjohan en Larbi el Harouchi bleek geblesseerd. De afweer werd nu gevormd door Wilshon Lima, Robin Winkels, Bob Bison en Kevin Angel Queijo. Terugdenkend aan de uitwedstrijd tegen Deltasport was er bij de Beijerlandse aanhang vooraf toch wat ongerustheid of de gelegenheidsdefensie bestand zou zijn tegen de Vlaardingse aanval, die op sportpark Broekpolder in de eerste helft meer dan een handvol opgelegde kansen verprutsten. Na rust kregen zij daarvoor de rekening gepresenteerd toen invaller Geert Bakker SHO bij de hand nam wat uiteindelijk resulteerde in de 2-3 overwinning. De overige vacatures in het elftal werd ingevulden door Rowdy Rijsdijk op het middenveld en voor Jasper Huisman was er eindelijk weer een basisplaats als linkerspits.
SHO begon de strijd met licht windvoordeel wat al snel een mogelijkheid voor Robin Winkels opleverde maar de inzet van de gelegenheidslibero was te zacht om doelman De Kok in verlegenheid te brengen.
In het eerste half uur was SHO de bovenliggende partij maar veel kansen leverde het niet op. De gasten beperkten de schade tot het weggeven van wat hoekschoppen. in het kwartier wat nog restte tot de rust kreeg Deltasport meer greep maar ook zij konden nauwelijks wat afdwingen. Dikkie Bontes probeerde het wel met veel inzet maar het duo Winkels/Bison bleef simpel overeind tegen de Vlaardingse targetman die er regelmatig vol de beuk ingooide. Gescoord werd er voor de pauze niet, niet alleen door de schotloosheid van beide teams maar ook door het veelvuldig hanteren van de buitenspelval aan weerskanten.
Deel twee begon derhalve ongewijzigd, zowel wat betreft personele bezetting als de stand op het scorebord. Deltasport had nu de wind mee maar door de aantrekkende storm werd het er niet makkelijker op. De meeste passes voorwaarts waren te hard waardoor zij over de achterlijn of zijlijn verdwenen of konden niet onder controle worden gebracht.
Hoewel met tegenwind wist SHO toch al snel een corner af te dwingen. De door Angel Queijo getrapte bal werd bij de tweede paal door Robin Winkels binnengewerkt: 1-0. Het 900e doelpunt gemaakt in bijna twintig jaar op sportpark Kikkershoek in een competitiewedstrijd van SHO’s hoofdmacht.
De gasten moesten nu meer risico nemen maar de Beijerlandse verdediging bleek inmiddels wel voldoende ingespeeld om mogelijke brandjes te blussen. SHO kreeg nu volop countermogelijkheden maar ook nu bleek de buitenspelval effectief voor de rood/zwarten. Tot de 66e minuut, toen Ricky Bokhoven het voordeel van de twijfel kreeg van scheidrechter Hardeman. De rechterspits glipte door de mazen van het net en profiteerde maximaal: 2-0.
Hoewel de leidsman nog wel overleg had met de Vlaardingse assistent, gaf hij toch zijn fiat aan de treffer. Waar SHO vorige week zich nog benadeeld voelde in een soortgelijke situatie werden nu de vruchten geplukt. De treffer van Bokhoven, die nu tweede staat op de topscorerslijst, bleek de nekslag voor het team van trainer Ton Pattinama. De oefenmeester, die langs de zijlijn nog weleens de show wil stelen, bleef ditmaal opvallend rustig (berustend?) in de dugout.
Hij gebruikte wel zijn drie wisselmogelijkheden maar ook dat gaf onvoldoende soelaas. Sander Fakkel vond het wel goed en hield vertrouwen dat de basiself de overwinning over de streep zouden trekken en hield het bij warmlopen voor de reserves. Het was overigens de eerste keer dit seizoen dat Fakkel geen spelers voortijdig naar de kant haalde.
In de laatste twintig minuten drong SHO vrijwel niet meer aan en omdat Deltasport ook niks meer wist af te dwingen hield SHO de buit binnenboord.
Voor de gasten een tegenvaller mede omdat RVVH en Poortugaal wel wonnen. Maar zij hebben nog twee inhaalwedstrijden om uit de onderste regionen weg te komen. Op 30 maart tegen Honselersdijk en op 4 mei tegen RVVH.
Omdat SHO’s concurrenten Rijsoord, 4-2 tegen BVCB, en Kloetinge, 1-0 tegen Die Haghe, hun thuisbeurten ook wisten te winnen verandert er boven aan de ranglijst helemaal niks.
Opstelling SHO:
Peter Konings; Wilshon Lima, Robin Winkels, Bob Bison, Kevin Angel Queijo; Rowdy Rijsdijk, Ingmar van Bruggen, Giovanni Breevaart; Ricky Bokhoven, Bob Vermunt, Jasper Huisman.
Wissels:

Doelpunten:
48’ 1-0 Robin Winkels
66’ 2-0 Ricky Bokhoven
Kaarten:
Scheidsrechter Thomas Hardeman (24) uit Wijk bij Duurstede, hij floot dit seizoen ook Honselersdijk-SHO (0-3), had geel voor Rowdy Rijsdijk van SHO en Dikkie Bontes en Luigi Edson Nunes van Deltasport.

Balsponsor
De wedstrijdbal voor de wedstrijd SHO РDeltasport werd door Caf̩ De Dijk uit Oud-Beijerland beschikbaar gesteld. Waarvoor onze dank.

Sponsors van de week
Miko Koffie bv – Rotterdam en
Makelaardij De Groote Waard – Oud-Beijerland
waren bij de wedstrijd sponsor van de week.

23-03-2019 RVVH – SHO
Zaterdag speelt SHO de uitwedstrijd tegen RVVH. De Ridderkerkers haalden flink uit bij Westlandia: 0-6. Daarmee deden zij de rode lantaren over aan De Meeuwen. Op 19 januari was RVVH te gast bij SHO en moest genoegen nemen met een 2-1 nederlaag, waar er zeker voor de rust meer voor hen had ingezeten. SHO zal aan de Sportlaan niks cadeau krijgen!
Aanvang 14.30 uur.