RVVH – SHO

In de nek-aan-nek race aan de kop van de eerste klasse B stond er voor de complete top drie een uitwedstrijd op het programma waarbij het vooraf voor SHO met het bezoek aan RVVH er het lastigste leek uit te zien. Vooral omdat de gastheren vorige week flink uithaalden door met 6-0 te winnen bij Westlandia in een wedstrijd die zelfs in de dubbele cijfers in het voordeel van de Ridderkerkers had kunnen eindigen. Zo’n halve eeuw geleden was RVVH tegen SHO een prachtige affiche tussen toonaangevende ploegen op het hoogste niveau. Maar ondermeer door alle herstructureringen in het amateurvoetbal zingen beide ploegen inmiddels een paar toontjes lager. Maar voor de zestigplussers aan beide kanten blijft de wedstrijd toch een soort klassieker.
Bij SHO keerde Danny Kerpel weer terug in het elftal maar voor Jeroen Kokje, Dennis Groosjohan en Larbi el Harouchi was het -nog steeds- geblesseerd toekijken, al lijkt het erop dat de twee verdedigers bij de volgende wedstrijd weer kunnen aansluiten.
Danny Kerpel vormde nu met Bob Bison het hart van de verdediging waardoor Robin Winkels weer kon doorschuiven naar het middenveld en Rowdy Rijsdijk op de bank moest plaatsnemen.
Op het vrijwel windstille, eindelijk na een aantal stormachtige weken, sportpark was de eerste kans voor SHO maar het schot van Giovanni Breevaart verdween naast het doel. Na ruim een kwartier kwam RVVH op voorsprong. Gino Boers strafte aarzelen van Kerpel af en kon de bal in het doel lopen: 1-0. Een lekkere opsteker voor de in nood verkerende thuisploeg. Lang duurde het feestje voor RVVH niet. Na een minuut of vijf kon Bob Vermunt een hoekschop uitstekend controleren en daarna perfect afronden: 1-1. Daarmee was de strijd weer helemaal open en hoefden de aanwezigen zich moment te vervelen. RVVH zocht weer de aanval en doelman Peter Konings moest twee maal handelend optreden om erger te voorkomen. Op het halve uur kwam RVVH wederom op voorsprong. Brandon Könemann, in eerdere wedstrijden al een plaag voor SHO, scoorde fraai maar de assistentscheidsrechter stond resoluut te vlaggen. Na overleg met scheidsrechter Takacs verklaarde hij dat hij zich vergist had waardoor het Ridderkerkse feestje toch kon doorgaan: 2-1. Na nogmaals een handvol minuten had Robin Winkels, na een door Bob Vermunt doorgekopte hoekschop van Jasper Huisman, bij de tweede paal de bal voor het intikken maar het aluminium kwam doelman Elkhuizen te hulp. De zich door het seizoen ploeterende thuisclub kon met de tot dan zeker verdiende voorsprong genieten van de thee.
In de openingsminuut van het tweede bedrijf meteen al een kans voor Brandon Könemann maar doelman Konings had een voortreffelijke reflex op de inzet die de wedstrijd vroegtijdig had kunnen beslissen.
Na nog een mogelijkheid voor Könemann waarmee Konings geen moeite had nam SHO de teugels steeds strakker in handen. RVVH gunde SHO het initiatief en probeerde met lange ballen van de ruimte achter de opschuivende Beijerlandse afweer gebruik te maken. Meer dan wat hoekschoppen en een stiffie van Sönmez leverde het niet op. De lichtgeblesseerde Robin Winkels ging naar de kant en werd vervangen door Rowdy Rijsdijk.
Waar het er op ging lijken dat er voor SHO hooguit nog een deling in zou zitten kantelde de wedstrijd bij het begin van het laatste kwart volledig. Giovanni Breevaart dook op in de zestien, raakte de paal om vervolgens de carambolerende bal alsnog in het doel te werken: 2-2. Omdat RVVH met een gelijkspel niet veel zou opschieten in de strijd om lijfsbehoud werd de jacht op een nieuwe voorsprong ingezet. Dat gaf SHO de ruimte voor messcherpe counters. Breevaart werd na zijn gelijkmaker door Fakkel naar de kant gehaald en Joost Both kwam er in als spits waardoor Vermunt naar het middenveld kon zakken. Nadat Ricky Bokhoven na een goeie aanval naast schoot was het bij de volgende counter wel raak. Bij een uitbraak over links werd de voorzet van Kevin Angel Queijo door aanvoerder Bob Vermunt fraai in de kruising gekopt: 2-3, zijn elfde treffer van het seizoen! Vervolgens was RVVH dichtbij de gelijkmaker, de inzet van Sönmez verdween via Danny Kerpel en de paal over de achterlijn. De hoekschop leverde RVVH niks op maar via wederom een razendsnelle counter profiteerde SHO maximaal. Ricky Bokhoven kon op links niet worden afgestopt en zijn pasklare voorzet werd door Joost Both verzilverd: 2-4. Binnen zes minuten werd zo de wedstrijd door SHO volledig op zijn kop gezet. Both kreeg vervolgens nog een niet te missen kans op de definitieve nekslag voor RVVH maar schoot vrij voor het doel naast.  RVVH kreeg nog een aantal hoekschoppen maar met ondermeer Vermunt en Both als luchtmacht in de eigen zestien gaf SHO niks meer weg aan de steeds moedelozer ogende gastheren. Zelfs de meest verstokte SHO-aanhangers waren na afloop nog beduusd van het kwartiertje waarin SHO de winst in de aantrekkelijke wedstrijd wist af te dwingen.
Omdat Rijsoord en Kloetinge hun wedstrijd met 3-1 verloren is SHO, net als bij het ingaan van de wintertijd, ook nu weer koploper van 1B als de klok moet worden verzet. Het gaat er steeds meer naar uit zien dat de strijd pas in de maand mei wordt beslist als de top drie elkaar in de drie laatste speelronden treft.
Komend weekend is er een inhaalprogramma met Deltasport-Honselersdijk waarna de competitie 6 april verder gaat met o.a. SHO-Forum Sport.
Opstelling SHO:
Peter Konings; Wilshon Lima, Danny Kerpel, Bob Bison, Kevin Angel Queijo; Robin Winkels, Ingmar van Bruggen, Giovanni Breevaart; Ricky Bokhoven, Bob Vermunt, Jasper Huisman.
Wissels:
63’ Rowdy Rijsdijk voor Robin Winkels
72’ Joost Both voor Giovanni Breevaart
86’ Tim de Pender voor Jasper Huisman
Doelpunten:
17’ 1-0 Gino Boers
23’ 1-1 Bob Vermunt
29’ 2-1 Brandon Könemann
70’ 2-2 Giovanni Breevaart
74’ 2-3 Bob Vermunt
76’ 2-4 Joost Both
Kaarten:
Scheidsrechter Gyuri Takacs kon het zonder gele kaarten af.

26-03-2019 SHO – SVS
Dinsdagavond speelt SHO op de Kikkershoek een oefenwedstrijd tegen SVS. De Capellenaren spelen in de tweede klas zaterdag en staan op de zesde plaats. Aanvang 20.15 uur.