Ruime overwinning ‘s-Gravendeel op FC Oudewater

VV S-Gravendeel

’s-Gravendeel heeft in de Corso Casino Cup de volgende ronde behaald door FC Oudewater met ruime cijfers te verslaan. Al na vijf minuten kwam ’s-Gravendeel op voorsprong. Een diepe pass vanaf de middenlijn aan de linkerflank van Marco Kruijthof bereikte Jelle van der Starre. Die vond op zijn beurt Sven Akkerman voor het doel, die 1-0 aantekende.

Niet lang hierna verzuimde Akkerman om de voorsprong te verruimen. Zijn inzet kon door doelman v/d Heuvel gekeerd worden. Na zeventien minuten dan toch de 2-0. Luc Rozendaal bracht de bal in de doelmond na een hoekschop. Zoey Hoogwerf kon met zijn hoofd de bal enigszins verlengen en verraste v/d Heuvel. De aanvallen bleven doorgaan. v/d Heuvel kon ternauwernood met het been redden nadat Marco Kruijthof alleen op hem afstevende. FC Oudewater probeerde enkele malen voor het doel van ’s-Gravendeel te komen, maar het werd niet echt succesvol. Een poging van La Lau verdween naast het doel van Dennis Sleiffer.

’s-Gravendeel kwam vlak voor het rustsignaal op 3-0. Jordy Westein bediende Maurits Kuiper die de bal voorgaf. Spits Akkerman was er als de kippen bij en passeerde v/d Heuvel.

En daar waar ’s-Gravendeel vlak voor rust wist te scoren, deed dat het gelijk na rust weer. Nu was het Sven Akkerman die met een fraaie voetbeweging Marco Kruijthof aan het werk zette. Kruijthof stevende op v/d Heuvel af en had weinig moeite om ’s-Gravendeel op 4-0 te brengen.

Met nog ruim wat minuten te spelen leek ’s-Gravendeel genoegen te nemen met deze voorsprong. Even leek het of Akkerman zijn derde doelpunt mocht aantekenen. Maar arbiter Van Rooden oordeelde dat de bal niet geheel de doellijn was gepasseerd. Toch kreeg Sven Akkerman zijn zin. Want in de slotminuut mocht hij wel zijn derde doelpunt vieren, na aangeven van Jelle v/d Starre, 5-0.

De volgende tegenstander in deze cup is al bekend. Op dinsdag 23 april moet ’s-Gravendeel het dan in Rotterdam opnemen tegen DRL zo.

Maar eerst gaat ’s-Gravendeel de burenruzie uitvechten tegen FC Binnenmaas. Komende zaterdag is de aanvang op Sportpark de Trekdam 14.30 uur.

Opstelling ’s-Gravendeel:

Dennis Sleiffer, Reinier Toes (56ste Job v/d Vorm), Jordy Westein, Luc Rozendaal, Mairits Kuiper, Leon de Jong, Mitch Klijn, Zoey Hoogwerf (56ste Jorrit van Driel), Jelle v/d Starre, Sven Akkerman, Marco Kruijthof (56ste Ivar de Boer)

Opstelling FC Oudewater:

v/d Heuvel, Snel (Sluis), Appels, Miltenburg, v/d Werf, La Lau, Goes, v Sprundel (v/d IJssel), La Lau, Baas, Anberoen

Arbiter: B. van Rooden uit Dordrecht

Scoreverloop:

5de 1-0 Sven Akkerman

17de 2-0 Zoey Hoogwerf

45ste 3-0 Sven Akkerman

46ste 4-0 Marco Kruijthof

89ste 5-0 Sven Akkerman