Prijsuitreiking tekenwedstrijd ‘Hoe mooi is jouw dorp’

Groep 4A van basisschool De Meerwaarde in Strijen werd vandaag verrast met een bezoek van wethouder Piet van Leenen. Hij kwam niet alleen, maar samen met Okke, de mascotte van Avontura. Dit had allemaal te maken met de prijs die de zevenjarige Liam van der Burg won met de tekenwedstrijd ‘Hoe mooi is jouw dorp?’.

Tekenwedstrijd

Samen met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties werken we aan één omgevingsvisie van, voor en door de Hoeksche Waard. Ook vele jonge inwoners hebben eind 2018 meegedacht over de toekomst van de Hoeksche Waard. Zij deden dat door deel te nemen aan een tekenwedstrijd. In tekeningen lieten zij zien wat zij leuk vinden aan de plek waar zij wonen. Van de ingezonden tekeningen is een kunstwerk gemaakt dat inmiddels een plekje heeft gekregen bij de ingang van de raadzaal in het gemeentehuis in Oud-Beijerland. De hoofdprijs was voor Liam van der Burg.

Een dag klimmen en klauteren in Avontura

Liam won een uitje naar keuze voor zijn hele klas. Na een stemronde werd het een dag klimmen en klauteren in Avontura in Oud-Beijerland. De wethouder vond het leuk om dit tekentalent te ontmoeten. Hij overhandigde Liam persoonlijk, in aanwezigheid van Okke, de voucher voor het gewonnen uitje.

Spring een gat in de lucht!

Ook Okke heeft iets te vieren: het 25-jarig jubileum van Optisport, waar Avontura onderdeel van is. Ter ere daarvan organiseert Optisport een spring-challenge. De klas van Liam liet samen met de wethouder zien hoe dit moet. Een dagje uit met je klas winnen is natuurlijk ook wel een reden om een gat in de lucht te springen!

Meer informatie Kijk voor meer informatie over de totstandkoming van de omgevingsvisie op www.waardmakers.nl.

Foto: QPhoto