Oude Funky-disco als Vergeten Dansplaat bij DFTM!

Bert deed deze uitzending weer alleen en dat valt niet mee als je interactie gewend bent. Hieronder leest u de hoogtepunten van de uitzending. De nieuwe singel van de Zweedse zangeres LÉON werd in deze uitzending gelanceerd als ITP bij Radio HW. Deze plaat hoor je heel de week regelmatig voorbij komen. Elders op de website is meer info en audio te vinden over de nieuwe In The Picture. Ook kunt u de muziek van de laatste uitzending , De Keuze van Marthijs en alle In The Pictures nog eens rustig beluisteren op Spotify. Voor een overzicht van de afspeellijsten klikt u hier.

 

De Keuze van Marthijs
De keuze van Marthijs is er deze week weer één van Lady Gaga. In 2015 schreef zij samen met Diane Warren een lied voor de documentaire ‘The Hunting Ground’. Ook Nile Rodgers heeft een aanbreng geleverd in dit nummer. De filmgaat over seksueel misbruik en verkrachting op hogere scholen en universiteiten. Met dit lied wilde Gaga duidelijk maken dat seksueel misbruik niet iets is wat je zomaar achter je kunt laten. Zelf heeft zij in haar jonge jaren hier ook mee te maken gehad. Dit lied is een single die nooit fysiek is uitgebracht, alleen digitaal is deze te verkrijgen.

 

De Nieuwe Vergeten muziek van Morgen
Elke week laten wij u een leuke, nieuwe single horen waarvan wij denken dat deze in de toekomst niet door zal breken. De Nieuwe Vergeten Muziek Van Morgen was van Ten Tonnes, die eigenlijk Ethan Barnett heet. Hij is het jongere broertje van George Ezra, die dus ook de achternaam Barnett draagt. Hij is 22 jaar en op 3 mei verschijnt zijn debuutalbum, waar hij niet de eerste de beste producers voor heeft ingeschakeld; Hugo White, bekend van The Maccabees en Dan Grech die o.a. ook produceerde voor The Killers en Liam Gallagher. Ten Tonnes debuteerde trouwens in 2016 met zijn debuut EP. In 2018 kreeg ie echt bekendheid omdat ie in het voorprogramma stond van zijn broer.

 

Vergeten Dansplaat
Elke week brengen we ook een vergeten dansplaat ter gehore, vaak uit de 70’s, 80’s of 90’s. De Vergeten Dansplaat was van Brass Construction; Een Funk-Disco band uit Brooklyn, NY. Gevormd in 1968. Ze maakten tot het moment dat ze uit elkaar gingen in 1985 een stuk of 10 albums. Hun debuutalbum “Brass Construction” uit 1975 werd hun grootste succes. De track “Movin” die ook op dat album stond werd hun grootste hit en bereikte ook in Nederland de Top 10. Bandleden Randy Muller en Wade Williamston waren de grote mannen achter deze track. The Bucketheads samplede in 1995 de song in hun “Got Myself Together”.

 

De uitzending is terug te luisteren via ‘gemist’.