OSV Oud-Beijerland in slotfase alsnog ruimlangs Rijnmond HS

OSV Oud-Beijerland

OSV Oud-Beijerland heeft op sportcomplex “Olympia” op sportieve wijze revanche genomen voor de op 19 januari jl. geleden 3-1 nederlaag tegen Rijnmond Hoogvliet Sport. De Smeets Ferry-formatie van trainer Richard Koutstaal wist ditmaal, na een 3-1 ruststand, een ruime 5-2 zege te behalen. De omstandigheden waren dit keer eindelijk weer eens normaal te noemen, al was de temperatuur voor de bezoekers verre van aangenaam door de koude wind. Het team van trainer Klaus Lingen mocht beginnen met het lichte windvoordeel in de rug en zocht al meteen de aanval. OSV antwoordde daarop met een kopbal van Patrick Korpel, die de bal uit een vrije trap van Stephan Baaij rakelings over het RHS-doel zag verdwijnen.
Na 9 minuten kwam de thuisploeg echter wel al op voorsprong. Het was Bas Koelemeijer, die over de rechterflank goed doorkwam en zijn voorzet vanaf de achterlijn op de arm van RHS-verdediger Roger Lieveld zag stranden. De vanmiddag prima leidende arbiter Assad Syed wees gedecideerd naar de stip, vanwaar Ricardo Danning RHS-doelman Arjan Jongerius kansloos liet: 1-0.

De bezoekers reageerden meteen en het was Lorenzo Kranenburg, die in de 13e min. zijn inzet met de vingertoppen door OSV-doelman Serhan Tenekecioglu gekeerd zag worden. Langzaam kantelde de wedstrijd in het voordeel van de bezoekers. Opnieuw was het de OSV-doelman, die in de 21e min. een vrije trap van Roddy Soares uit de bovenhoek wist te tikken en vervolgens wist hij even later een kanonskogel van Runell Martes bekwaam te stoppen. Een kopbal van Steven Pieternella ging rakelings naast en Runell Martes strandde in de 36e min. bij een actie op de OSV-doelman. Uit de tegenaanval lag de bal aan de andere kant wel in het doel. Thomas Lagerweij zag op links de ruimte bij Ricardo Danning en uit de voorzet op maat was het de alerte Patrick Korpel, die de bal met de punt van de schoen langs de RHS-doelman wist te tikken: 2-0.
Nu was het weer de thuisploeg, die het spel naar zich toetrok en was het Ricardo Danning, die uit een corner van Ilyas Edir in de 44e min. op slimme wijze de 3-0 wist binnen te koppen. In de slotminuut was het dan toch nog Michael Birnie, die de OSV-doelman met een hard afstandsschot in de hoek wist te verrassen: 3-1. In de tweede helft ging het spel op en neer. Zo keerde de RHS-doelman opnieuw een schot van Ricardo Danning en was het aan de andere kant Sander Kerseboom, die zijn snoeiharde kopbal door de OSV-doelman gestopt zag worden. Nadat echter in de 65e min. een inzet van Patrick Korpel strandde op de RHS-doelman en de rebound van Stephan Baaij niets opleverde, was het uit de tegenstoot Christian Fontes de Mello, die zijn twee directe tegenstanders te slim af was en de OSV-doelman op het verkeerde been wist te zetten: 3-2.
Drie minuten later had diezelfde speler zelfs de gelijkmaker op de schoen, doch zijn slappe inzet werd een prooi voor de OSV-doelman. Maar uiteindelijk kwam de thuisploeg in de slotfase toch weer onder de druk uit en na een aanval over vele schijven was het Loek Visser, die Patrick Korpel bij de tweede paal kon laten scoren: 4-2. Twee minuten later was het de spits, die op rechts de ruimte werd ingestuurd en vervolgens het overzicht bewaarde om Shurnel Francois met een pass op maat voor de 5-2 eindstand te laten tekenen.
Een terechte publiekswissel was de spits zijn deel voor zijn sterke optreden vanmiddag. Arbiter Assad Syed uit Rotterdam toonde vanmiddag alleen geel aan de (onfortuinlijke) Jock de Burgo, die eveneens kon terugzien op een goede wedstrijd.

Voor zaterdag 30 maart a.s. is er een inhaalprogramma gepland en is OSV nog op zoek naar een leuke tegenstander. De week daarna gaat OSV op sportpark “De Brug” op bezoek bij SC Botlek, dat vandaag bij OVV een 2-0 nederlaag leed.

Rijnmond HS ontvangt dan Pernis, dat met 1-4 onderuit ging tegen Gravendeel, dat koploper Binnenmaas op bezoek ziet komen. Zowel Binnenmaas (6-0 zege tegen Vierpolders) als runner-up Rozenburg (0-7 overwinning bij Piershil) wonnen hun wedstrijd overtuigend. Rozenburg, dat OVV in eigen huis zal treffen, is op 13 april a.s. de volgende tegenstander van OSV op sportcomplex “Olympia”.

OSV Oud-Beijerland – Rijnmond HS 5-2 (3-1): 9. Ricardo Danning 1-0 pen.; 37. Patrick Korpel 2-0; 44. Ricardo Danning 3-0; 45. Michael Birnie 3-1; 65. Christian Fontes de Mello 3-2; 80. Patrick Korpel 4-2; 82. Shurnel Francois 5-2.

OSV Oud-Beijerland: Serhan Tenekecioglu –– Bas Koelemeijer, Loek Visser, Wesley Koedam en Nick van Dijk (66. Shurnel Francois) –– Thomas Lagerweij (73. Jan Jaspers), Jock de Burgo, Stephan Baaij, Ilyas Edir en Ricardo Danning –– Patrick Korpel (84. Jordi van Marion).

Rijnmond HS: Arjan Jongerius –– Gershwin Lake, Angelo Hoppezak (58. Randy Doest), Sander Kerseboom en Roger Lieveld –– Roddy Soares, Runell Martes, Christian Fontes de Mello en Steven Pieternella –– Michael Birnie en Lorenzo Kranenburg (83. Richendel Petrona).