Ontdek de polders, plassen en veengebieden van Rotterdam

Gans (Anser spec.), Ganzen (Anatidae), Watervogels, Eendvogels (Anseriformes), Vogels (Aves), fauna, gans, vogel - Polder Noord Kethel, Schieland, Zuid-Holland, Nederland, Europa, Polder Noord Kethel

| 17 maart |

Haal je stevige wandelschoenen maar uit de kast want dit weekend kan je met de boswachter mee op pad in Rotterdam. We beginnen in Rotterdam Noord waar we verkennen wat het landschap in de stad te bieden heeft. De natuur is dichterbij dan je denkt! Vanuit de stad wandel je het oer-Hollandse landschap in met dijken, plassen en groene polders. Hier vliegen de kieviten om je hoofd en waait de polderwind door je haar. Vergeet vooral niet je verrekijker mee te nemen! 

Natuur is dichtbij
De wandeling start bij Station Rotterdam Noord waar je samen met de boswachter het landschap verkent. We brengen een bezoek aan de Bergse Plassen welke reeds in de 17e eeuw ontstaan zijn door de turfwinning. Het naastgelegen Berg en Broek park is een van de laatst overgebleven stukjes echte natuur midden in de stad. 

Grote grazers
We vervolgen onze weg naar het Schiebroekse Park, dat is aangelegd als echt natuurpark met een grote variatie aan begroeiing en waar zelfs Schotse hooglanders grazen. In dit park bevindt zich tevens de stadsboerderij Natuurtalent, een van de vele initiatieven in Rotterdam op het gebied van vergroening en verduurzaming.

Polders, plassen en veengebieden
We lopen via de Schiebroekse Polder naar de Zuidpolder. Hier beheren de boswachters van Natuurmonumenten de graslanden om meer vogels, bloemen en bijen terug te krijgen op het Rotterdams platteland. De wandeling eindigt bij de Melkschuur in de Zuidpolder. Dit ligt op loopafstand van metrostation Rodenrijs, van waaruit je gemakkelijk terugreist naar Rotterdam Noord.

Meld je aan!
Wil jij graag mee met de boswachter? We verzamelen zondag 17 maart om 9.30 uur bij het station van Rotterdam Noord. Vandaaruit maken we een wandeling van 7,5 km richting het Rotterdamse platteland. De wandeling eindigt bij metrostation Rodenrijs. Neem je OV-chipkaart mee, zodat je met de metro terug kunt reizen naar Rotterdam Noord.

Voor meer informatie over de wandeling, prijzen en aanmelden: https://www.natuurmonumenten.nl/agenda