Nieuwe single van Bear’s Den in DFTM!

Bert en Marthijs hadden weer een volle uitzending met opnieuw een ode aan een dode. Hieronder leest u de hoogtepunten van de uitzending. De debuutsingel van Ingrid Andress werd in deze uitzending gelanceerd als ITP bij Radio HW. Deze plaat hoor je heel de week regelmatig voorbij komen. Elders op de website is meer info te vinden over de ITP. Elders op de website is meer info en audio te vinden over de nieuwe In The Picture. Ook kunt u de muziek van de laatste uitzending, De Keuze van Marthijs en alle In The Pictures nog eens rustig beluisteren op Spotify. Voor een overzicht van de afspeellijsten klikt u hier.

 

De Keuze van Marthijs
Wegens het anderhalfjaar bestaan van DFTM is De keuze van Marthijs weer een plaatje van Superfruit en deze week is dat het nummer “GUY.exe” uit hun enige album ‘Future Friends’. Deze stond trouwens ook op het tweede EP, voorafgaand aan de albumrelease. Inmiddels hebben ze sinds die release een nieuwe single uitgebracht, genaamd ‘The Promise’, wat een vervolg schijnt te zijn of schijnt te worden op Future Friends.

 

De Nieuwe Vergeten Muziek van Morgen
Elke week laten wij u een leuke, nieuwe single horen waarvan wij denken dat deze in de toekomst niet door zal breken. De Nieuwe Vergeten Muziek Van Morgen was van Bear’s Den uit Londen. Dit duo bestaat uit Andrew Davie en Kevin Jones. Pasgeleden draaiden we nog “Red Earth & Pouring Rain”. Toen zeiden we al dat we deze band in de gaten moeten houden. Terecht dus, want hun nieuwe single “Fuel On The Fire” mag er weer zijn. Ze worden wel eens vergeleken met Mumford & Sons, maar ze hebben toch echt wel een eigen sound. Het platenlabel waar hun muziek op verschijnt is het label wat is opgericht door Kevin Jones (Bear’s Den) en Ben Lovett (Mumford & Sons). 2 april staan ze in Paradiso. Eind april verschijnt hun nieuwe album “So That You Might Hear Me”.

 

Vergeten Dansplaat
Elke week brengen we ook een vergeten dansplaat ter gehore, vaak uit de 70’s, 80’s of 90’s. De Vergeten Dansplaat was van Mr. Flagio. Flagio staat voor Flavio Giorgio. De voornamen van de heren achter dit project; Flavio Vidulich en Giorgio Bacco. De track ‘Take A Chance’ zou uitgroeien tot één van de monumenten van de Italo Disco. De track verscheen in 1983 op het Squish label. Squish gebruikte als eerste Italiaans platenlabel elektronische drums. Van monumenten moet je doorgaans afblijven, maar er zijn uitzonderingen. In 2015 verscheen er een remix van ‘Take A Chance’ die een echte verrijking is van het origineel. Remix werd gemaakt door Italoconnection; een project waar o.a. Fred Ventura in zit.

 

Ode aan de Dode
En we brachten weer een ode aan een dode. Talk Talk zanger Mark Hollis overleed vorige week maandag op 64-jarige leeftijd. Vlak na onze uitzending van vorige week werd dat nieuws bekend. De track die wij draaiden “It’s So Serious” was uit hun beginperiode. Van hun eerste album “The Party’s Over”. Talk Talk was een Synth Pop / Art Rock band. Mark Hollis had een echt kenmerkend stemgeluid. Talk Talk werd in 1991 ontbonden en in 1998 maakte Mark nog een solo album. Sindsdien was ie gepensioneerd musicus.

 

De uitzending is terug te luisteren via ‘gemist’.