Nieuwe lift Hekelstraat: Eind goed, al goed

De seniorenappartementen in de Hekelstraat in ‘s-Gravendeel hebben een compleet  vernieuwde lift gekregen. Daarmee is voor de bewoners een einde gekomen aan een periode waarin het soms best wel behelpen was, want de oude lift zorgde regelmatig  voor problemen. Op zich ook weer niet zo heel vreemd, want de appartementen zijn  in de jaren zeventig verrezen. En dus had de lift er heel wat werkzame jaren opzitten.
 
De afgelopen jaren bleken reparaties echter niet meer voldoende en het gebeurde zelfs  weleens dat er mensen in de haperende lift opgesloten kwamen te zitten. Dit ondanks dat  HW Wonen onderdelen preventief liet vervangen. Om te voorkomen dat er voor de veelal  oudere bewoners van de appartementen weer problemen zouden ontstaan, als de lift weer  last had van een storing, werd er uiteindelijk tijdelijk een traplift geplaatst. Er wonen tenslotte  mensen die veel moeite hebben met traplopen. Hoewel de traplift wel degelijk een oplossing  vormde, waren feitelijk alle partijen het er over eens dat de oude lift uiteindelijk geheel  vernieuwd moest worden.
 
Klankbordgroep
De problemen met de lift zorgden er ook voor dat er de nodige ‘rimpels’ in de relatie tussen  de bewoners en HW Wonen verschenen. Nadat de lift het opnieuw had begeven werd er  enkele jaren geleden een bewonersbijeenkomst georganiseerd, op initiatief van Jennie  Hofstede en Johan Giezen. Zij namen als klankbordgroep ook het voortouw voor wat betreft  de communicatie met HW Wonen. Uiteindelijk bleek dat er meerdere problemen speelden.  Zo waren er twee partijen verantwoordelijk voor reparaties aan de lift en hadden de bewoners  bij HW Wonen met meerdere contactpersonen te maken. Na overleg met HW Wonen kwam  de klankbordgroep tot stand en verbeterde het contact aanzienlijk.
 
Blij met vernieuwde lift
De afgelopen maanden is er hard gewerkt en inmiddels is de (nood)traplift verwijderd en  voldoet de nieuwe lift prima. Ook Jennie Hofstede van de klankbordgroep is blij met de  vernieuwde lift: ‘Hij werkt prima en het is ook een hele nette lift geworden. Daarnaast staat  alles, zoals noodgegevens ook keurig aangegeven nu, dus ook wat dat betreft een verbetering.  De traplift heeft zijn nut gehad als noodoplossing, maar gelukkig is er nu weer een gewone lift.  Dat is voor iedereen toch het makkelijkste.’ Alle partijen hopen uiteraard dat de nieuwe lift lange  tijd probleemloos zijn werk zal doen.